NEIXEN LES BRIGADES INTERNACIONALS CATALANES

S’han creat les Brigades Internacionals catalanes. Es tracta d’una xarxa de voluntaris impulsada des de l’Estat espanyol, i tamb√© des d’altres pa√Įsos d’arreu del m√≥n, que volen donar suport al dret a l’autodeterminaci√≥ de Catalunya.

Un dels seus impulsors ha explicat a ElNacional.cat que les Brigades neixen inspirades en les Brigades Internacionals que van lluitar a favor de la Rep√ļblica espanyola durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939). “√íbviament ara el panorama √©s diferent i no estem en un conflicte violent, per√≤ el que s’est√† jugant a Europa √©s el mateix. I la trinxera ara mateix es troba a Catalunya”, ha assegurat fent refer√®ncia a l’auge del “filofeixisme”.

SI NO ERES CATAL√ĀN, pero est√°s comprometido con la democracia, las libertades civiles y en derecho a la autodeterminaci√≥n de Catalunya y de los pueblo, S√öMATE a las #BrigadasCAT en organization@brigadascat.org o en https://t.co/XsVc1JxDsw -ayuda a difundir por redes- pic.twitter.com/0ZTL3MkGxZ

‚ÄĒ Brigadas Internacionales CAT (@BrigadasCat) October 10, 2019
Les Brigades Internacionals catalanes ja compten amb voluntaris de nombrosos pa√Įsos com Portugal, Fran√ßa, Gran Bretanya, El Rif, Estats Units, B√®lgica, Flandes, Andalusia, Euskadi, les Illes Can√†ries, Holanda, Austr√†lia o R√ļssia.

Tot i n√®ixer “a marxes for√ßades”, les Brigades ja compten amb una p√†gina web i properament es presentaran de forma oficial a Brussel¬∑les (B√®lgica). Aquesta xarxa de voluntaris ha volgut organitzar-se, segons ha comentat un dels seus impulsors, per internacionalitzar el proc√©s catal√† arreu del m√≥n i sumar una perspectiva diferent -de caire m√©s activista i an√≤nima- a les accions que duen a terme Foreign Friends of Catalonia i les delegacions exteriors de l’Assemblea.

Les accions “sempre seran pac√≠fiques i democr√†tiques” i es basaran en confer√®ncies, exposicions i portar l’estelada a totes les manifestacions sobiranistes d’arreu del planeta. A m√©s, les Brigades volen visibilitzar “la cara dels brigadistes”, els quals donaran suport a l’autodeterminaci√≥ de Catalunya en diferents idiomes des d’arreu del planeta a trav√©s de les xarxes socials.

Juan Sosa García, Brigadista Andaluz, nos transmite su compromiso con la autodeterminación de Catalunya #BigadasCat pic.twitter.com/P5vxyvpAKe

‚ÄĒ Brigadas Internacionales CAT (@BrigadasCat) October 10, 2019
Les Brigades Internacionals catalanes volen deixar clar que han estat creades “des de la gent”. Tot i recon√®ixer que entre els impulsors hi pot haver membres de diferents entitats, volen que aquesta xarxa organitzada quedi al marge de qualsevol organitzaci√≥.

Suport a Catalunya
Segons ha assegurat un dels seus impulsors, les Brigades ja compten amb el suport de ciutadans catalans que col·laboraran amb els brigadistes facilitant allotjament, menjar i quan es duguin a terme accions a Catalunya i també eventuals recollides de fons.
Informa:ELNACIONAL.CAT (10-10-2019)

451 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: