NEIXEN LES BRIGADES INTERNACIONALS CATALANES

S’han creat les Brigades Internacionals catalanes. Es tracta d’una xarxa de voluntaris impulsada des de l’Estat espanyol, i tambĂŠ des d’altres paĂŻsos d’arreu del mĂłn, que volen donar suport al dret a l’autodeterminaciĂł de Catalunya.

Un dels seus impulsors ha explicat a ElNacional.cat que les Brigades neixen inspirades en les Brigades Internacionals que van lluitar a favor de la RepĂşblica espanyola durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939). “Òbviament ara el panorama ĂŠs diferent i no estem en un conflicte violent, però el que s’estĂ  jugant a Europa ĂŠs el mateix. I la trinxera ara mateix es troba a Catalunya”, ha assegurat fent referència a l’auge del “filofeixisme”.

SI NO ERES CATALÁN, pero estás comprometido con la democracia, las libertades civiles y en derecho a la autodeterminación de Catalunya y de los pueblo, SÚMATE a las #BrigadasCAT en organization@brigadascat.org o en https://t.co/XsVc1JxDsw -ayuda a difundir por redes- pic.twitter.com/0ZTL3MkGxZ

— Brigadas Internacionales CAT (@BrigadasCat) October 10, 2019
Les Brigades Internacionals catalanes ja compten amb voluntaris de nombrosos països com Portugal, França, Gran Bretanya, El Rif, Estats Units, Bèlgica, Flandes, Andalusia, Euskadi, les Illes Canàries, Holanda, Austràlia o Rússia.

Tot i nèixer “a marxes forçades”, les Brigades ja compten amb una pĂ gina web i properament es presentaran de forma oficial a Brussel¡les (Bèlgica). Aquesta xarxa de voluntaris ha volgut organitzar-se, segons ha comentat un dels seus impulsors, per internacionalitzar el procĂŠs catalĂ  arreu del mĂłn i sumar una perspectiva diferent -de caire mĂŠs activista i anònima- a les accions que duen a terme Foreign Friends of Catalonia i les delegacions exteriors de l’Assemblea.

Les accions “sempre seran pacĂ­fiques i democrĂ tiques” i es basaran en conferències, exposicions i portar l’estelada a totes les manifestacions sobiranistes d’arreu del planeta. A mĂŠs, les Brigades volen visibilitzar “la cara dels brigadistes”, els quals donaran suport a l’autodeterminaciĂł de Catalunya en diferents idiomes des d’arreu del planeta a travĂŠs de les xarxes socials.

Juan Sosa GarcĂ­a, Brigadista Andaluz, nos transmite su compromiso con la autodeterminaciĂłn de Catalunya #BigadasCat pic.twitter.com/P5vxyvpAKe

— Brigadas Internacionales CAT (@BrigadasCat) October 10, 2019
Les Brigades Internacionals catalanes volen deixar clar que han estat creades “des de la gent”. Tot i reconèixer que entre els impulsors hi pot haver membres de diferents entitats, volen que aquesta xarxa organitzada quedi al marge de qualsevol organitzaciĂł.

Suport a Catalunya
Segons ha assegurat un dels seus impulsors, les Brigades ja compten amb el suport de ciutadans catalans que col¡laboraran amb els brigadistes facilitant allotjament, menjar i quan es duguin a terme accions a Catalunya i tambÊ eventuals recollides de fons.
Informa:ELNACIONAL.CAT (10-10-2019)

486 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: