NEIXEN LES BRIGADES INTERNACIONALS CATALANES

S’han creat les Brigades Internacionals catalanes. Es tracta d’una xarxa de voluntaris impulsada des de l’Estat espanyol, i també des d’altres països d’arreu del món, que volen donar suport al dret a l’autodeterminació de Catalunya.

Un dels seus impulsors ha explicat a ElNacional.cat que les Brigades neixen inspirades en les Brigades Internacionals que van lluitar a favor de la República espanyola durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939). “Òbviament ara el panorama és diferent i no estem en un conflicte violent, però el que s’està jugant a Europa és el mateix. I la trinxera ara mateix es troba a Catalunya”, ha assegurat fent referència a l’auge del “filofeixisme”.

SI NO ERES CATALÁN, pero estás comprometido con la democracia, las libertades civiles y en derecho a la autodeterminación de Catalunya y de los pueblo, SÚMATE a las #BrigadasCAT en organization@brigadascat.org o en https://t.co/XsVc1JxDsw -ayuda a difundir por redes- pic.twitter.com/0ZTL3MkGxZ

— Brigadas Internacionales CAT (@BrigadasCat) October 10, 2019
Les Brigades Internacionals catalanes ja compten amb voluntaris de nombrosos països com Portugal, França, Gran Bretanya, El Rif, Estats Units, Bèlgica, Flandes, Andalusia, Euskadi, les Illes Canàries, Holanda, Austràlia o Rússia.

Tot i nèixer “a marxes forçades”, les Brigades ja compten amb una pàgina web i properament es presentaran de forma oficial a Brussel·les (Bèlgica). Aquesta xarxa de voluntaris ha volgut organitzar-se, segons ha comentat un dels seus impulsors, per internacionalitzar el procés català arreu del món i sumar una perspectiva diferent -de caire més activista i anònima- a les accions que duen a terme Foreign Friends of Catalonia i les delegacions exteriors de l’Assemblea.

Les accions “sempre seran pacífiques i democràtiques” i es basaran en conferències, exposicions i portar l’estelada a totes les manifestacions sobiranistes d’arreu del planeta. A més, les Brigades volen visibilitzar “la cara dels brigadistes”, els quals donaran suport a l’autodeterminació de Catalunya en diferents idiomes des d’arreu del planeta a través de les xarxes socials.

Juan Sosa García, Brigadista Andaluz, nos transmite su compromiso con la autodeterminación de Catalunya #BigadasCat pic.twitter.com/P5vxyvpAKe

— Brigadas Internacionales CAT (@BrigadasCat) October 10, 2019
Les Brigades Internacionals catalanes volen deixar clar que han estat creades “des de la gent”. Tot i reconèixer que entre els impulsors hi pot haver membres de diferents entitats, volen que aquesta xarxa organitzada quedi al marge de qualsevol organització.

Suport a Catalunya
Segons ha assegurat un dels seus impulsors, les Brigades ja compten amb el suport de ciutadans catalans que col·laboraran amb els brigadistes facilitant allotjament, menjar i quan es duguin a terme accions a Catalunya i també eventuals recollides de fons.
Informa:ELNACIONAL.CAT (10-10-2019)

540 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: