NEYMAR I EL BARÇA NO ARRIBEN A CAP ACORD I VAN A JUDICI

El Barça i Neymar no han pogut arribar a cap acord de conciliació i finalment s’ha celebrat el judici sobre la prima de renovació del futbolista. Les dues parts no han pogut culminar amb èxit les negociacions després d’un matí reunits. Davant d’aquesta situació, el magistrat ha ordenat que comenci la vista a les 13.15 h. Un judici on no hi ha intervingut Neymar qui, tot i haver vingut a Barcelona el dijous, tornava a París aquest mateix divendres al matí.

El cas arrenca el 2017, quan Neymar va marxar del Barça després que el PSG pagués els 222 milions de la seva clàusula de rescissió. El jugador havia renovat un any abans amb l’entitat blaugrana i reclamava la totalitat de la prima de renovació, que pujava a 64,4 milions d’euros bruts. Una part d’aquests (21,75) ja s’havien abonat el 2016 i la resta els havia de cobrar l’estiu del 2017. Però, al marxar, el Barça va entendre que havia incomplert el contracte i, per tant, no tenia dret a aquests diners. Neymar va demandar el club, i el club va respondre amb una altra demanda reclamant els diners que havia cobrat el 2016 –més una suma per danys i perjudicis– al·legant que, sense complir la totalitat del contracte, aquella prima de renovació quedava invalidada.

El judici s’ha acabat a la tarda i està vist per a sentència. En l’argumentari, els representants legals de Neymar han insistit en reclamar la totalitat del ‘signing bonus’ que va signar el jugador amb el club, el 2016, quan va fer l’ampliació del contracte (el primer era el 2013). Els advocats han argumentat que “el ‘signing bonus’ no era una part de salari, sinó un incentiu, una prima per la renovació”, i que aquest tan sols fa referència al fet de rubricar l’acord; diferenciant-lo del salari, que sí que correspon a cadascuna de les temporades on el futbolista presta els seus serveis.

Els advocats han assegurat que el jugador no va incomplir en cap moment el contracte, i que el fet que marxés del Barça un any després “no era un incompliment” sinó que “exercia el seu dret d’extingir el contracte si abonava la clàusula de rescissió”, com va fer pagant els 222 milions. De fet, els representants de Neymar han donat la volta a la situació, afegint que era el Barça qui va incomplir el contracte ja que no va complir el termini establert (havia de pagar el 31 de juliol del 2017) i que a més va exigir al jugador que manifestés públicament que quedaria a Barcelona per cobrar. A més, han assegurat que no havia pactat la sortida al PSG abans, sinó que –sempre segons la versió dels advocats de Neymar– va negociar amb l’entitat de París a partir de l’agost un cop el Barça no va pagar-li els diners que mereixia. Finalment, el dia 3 es comprometia amb el PSG.

Al seu torn, el Barça ha insistit en defensar que Neymar va incomplir el contracte, i que a més va negociar amb el PSG amb anterioritat i a esquenes de l’entitat blaugrana. L’argumentació que han et els advocats del club és que el ‘signing bonous’ estava vinculat a un compliment íntegre de l’acord, i per aquest motiu reclama, no només estalviar-se els diners que no va abonar en el seu dia, sinó també recuperar els que va pagar l’estiu del 2016.

Neymar no assisteix al judici

L’expectació era màxima a la Ciutat de la Justícia, on les dues parts estaven citades aquest divendres a les 9.30 h al jutjat social número 15. Però passada una hora no hi havia notícies del jugador. Poc després ha transcendit que ja havia tornat a casa, acompanyat del seu pare. Neymar havia arribat a Barcelona dijous, també en un vol privat, a primera hora de la tarda. Al vespre va aprofitar per sortir a sopar amb els seus companys brasilers Leo Baptistao i Arthur Melo, tal com va anunciar ell mateix a través de les xarxes socials. De fet, alguns testimonis asseguren que ha gaudit de la nit de Barcelona a la discoteca Sutton i que no ha tornat al seu hotel fins les 6 del matí. A les 9, però, ha agafat un avió per tornar a París, motiu pel qual molts donaven per fet que les negociacions entre les dues parts acabarien amb acord. Res més lluny de la realitat.

Diferents fonts asseguren que el club i el jugador van començar les negociacions per desencallar el cas i no haver d’arribar a judici des del mateix dijous al vespre i que s’havien d’acabar aquest divendres al matí. Segons ha assegurat la Cadena SER, un dels condicionants que posava Neymar per arribar a un acord era que el Barça es comprometés a fitxar-lo l’estiu del 2020, cosa a la que s’hauria negat el club que presideix Josep Maria Bartomeu.

El judici, en realitat, s’havia d’haver celebrat el 31 de gener d’aquest any, però les dues parts ja van pactar un ajornament. La següent data va ser el 21 de març, que també va ser ajornada. Finalment, en el tercer intent, ha arribat la vista oral. En els propers dies es publicarà la sentència.

Informa:ARA.CAT (27-9-2019)

348 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: