NI ELS TREBALLADORS DEL PARLAMENT NO PARLEN EN CATALÀ !

La nova singladura de Xavi Coral i Raquel Sans al TN Migdia ja té la primera polèmica. Uns dies després de l’emocionat adéu de Carles Prats, que passa al ‘Sense Ficció’, i de la bona sintonia entre tots dos presentadors, una peça dedicada als treballadors del Parlament de Catalunya ha enfurismat a una part dels espectadors, que l’han trobat desencertada per la tria dels personatges entrevistats. Concretament, per una de concreta: una cambrera del bar de la cambra que, tot i assegurar que porta més de 10 anys en aquest lloc de treball, no parla ni una paraula de català.

L’enrenou és visible a les xarxes socials, que han pres aquest detall com a un menyspreu flagrant a la llengua oficial de Catalunya. La notícia volia endinsar-se en el personal del Parlament, que celebra 40 anys des de la seva restitució. Un seguit d’empleats explicaven les seves vivències durant aquest període: des de la funcionària més veterana, passant per majordomia i acabant a la cafeteria. Aquí, el testimoni de la treballadora ha aixecat polseguera. Tot en castellà. Les queixes no s’han fet esperar: “decebedor” ha estat el més suau que es pot llegir a Twitter.

Entrevista al TN migdia. Porta 10 anys treballant al bar del Parlament i ni una paraula en català.

Com collons voleu fer una independència si ni tant sols sou capaços de exigir un A1 bàsic de la llengua pròpia del país!?

— CarmeCat (@CarmeCatalana) September 8, 2020
Xavi Coral peça Parlament TV3

Xavi Coral peça Parlament TV3

Ostres tu, ni un bàsic. I això a la casa gran de Catalunya eh? De debò que si els Macià, Companys o Carrasco i Formiguera aixequessin el cap, tornarien a morir de vergonya.

— CarmeCat (@CarmeCatalana) September 8, 2020
Totalment decebedor!

— Fels Schweigen (@FelsSchweigen) September 8, 2020
Mira, el mateixa qué emb dit a casa 👍

— Ainotna Matheu 🎗️💛 ll*ll (@AinotnaMatheu) September 8, 2020
Arriba un moment que ser català ja fa venir vergonya…

— Joaquim Torrent (@JoaquimTorrent) September 8, 2020
Serveix als del PP, PSC i Ciudadanos. Com vols que parli català ?

— PepPigat (@PepPigat) September 8, 2020
Ben segur que en sap de parlar català. És una altra cosa el que passa.

— RewsCity (@CityRews) September 8, 2020
Pots exigir A1 o Z28 si vols.

Xusma com aquest colonitzador del @parlamentcat poden tenir un doctorat en català, però si volen seguiran fent veure que no l’entenen ni saben parlar-lo.

Del que es tracta és de que el català sigui OBLIGATORI, i no l’espanyol, tal com passa ara.

— Josep Albà Artigas🎗 (@JosepAlbaArtig3) September 8, 2020
Potser sembla menor, però crida l’atenció: que passaria si una treballadora del Congrés dels Diputats no parlés castellà? La resposta és evident.
Informa:ELNACIONAL.CAT (9-9-2020)
N.de la R.
Aquest fet demostra un cop més que el Parlament és un Parlament de fireta, el parlament de la senyora Pepis. Això,sí, els diputats ben peixats amb un bon sou.Si volem que el català no es mori com està passant primer cal començar per dalt abans d’escampar el mantra gairebé suïcida de “el català depèn de tu”.Hi haurà una reacció? Ca,Manela! I després de la tempesta, la calma de sempre,és a dir,l’eutanàsia lingüística

255 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: