NI ELS TREBALLADORS DEL PARLAMENT NO PARLEN EN CATALÀ !

La nova singladura de Xavi Coral i Raquel Sans al TN Migdia ja tĂŠ la primera polèmica. Uns dies desprĂŠs de l’emocionat adĂŠu de Carles Prats, que passa al ‘Sense FicciĂł’, i de la bona sintonia entre tots dos presentadors, una peça dedicada als treballadors del Parlament de Catalunya ha enfurismat a una part dels espectadors, que l’han trobat desencertada per la tria dels personatges entrevistats. Concretament, per una de concreta: una cambrera del bar de la cambra que, tot i assegurar que porta mĂŠs de 10 anys en aquest lloc de treball, no parla ni una paraula de catalĂ .

L’enrenou ĂŠs visible a les xarxes socials, que han pres aquest detall com a un menyspreu flagrant a la llengua oficial de Catalunya. La notĂ­cia volia endinsar-se en el personal del Parlament, que celebra 40 anys des de la seva restituciĂł. Un seguit d’empleats explicaven les seves vivències durant aquest perĂ­ode: des de la funcionĂ ria mĂŠs veterana, passant per majordomia i acabant a la cafeteria. AquĂ­, el testimoni de la treballadora ha aixecat polseguera. Tot en castellĂ . Les queixes no s’han fet esperar: “decebedor” ha estat el mĂŠs suau que es pot llegir a Twitter.

Entrevista al TN migdia. Porta 10 anys treballant al bar del Parlament i ni una paraula en catalĂ .

Com collons voleu fer una independència si ni tant sols sou capaços de exigir un A1 bàsic de la llengua pròpia del país!?

— CarmeCat (@CarmeCatalana) September 8, 2020
Xavi Coral peça Parlament TV3

Xavi Coral peça Parlament TV3

Ostres tu, ni un bàsic. I això a la casa gran de Catalunya eh? De debò que si els Macià, Companys o Carrasco i Formiguera aixequessin el cap, tornarien a morir de vergonya.

— CarmeCat (@CarmeCatalana) September 8, 2020
Totalment decebedor!

— Fels Schweigen (@FelsSchweigen) September 8, 2020
Mira, el mateixa qué emb dit a casa 👍

— Ainotna Matheu 🎗️💛 ll*ll (@AinotnaMatheu) September 8, 2020
Arriba un moment que ser catalĂ  ja fa venir vergonya…

— Joaquim Torrent (@JoaquimTorrent) September 8, 2020
Serveix als del PP, PSC i Ciudadanos. Com vols que parli catalĂ  ?

— PepPigat (@PepPigat) September 8, 2020
Ben segur que en sap de parlar català. És una altra cosa el que passa.

— RewsCity (@CityRews) September 8, 2020
Pots exigir A1 o Z28 si vols.

Xusma com aquest colonitzador del @parlamentcat poden tenir un doctorat en catalĂ , però si volen seguiran fent veure que no l’entenen ni saben parlar-lo.

Del que es tracta ĂŠs de que el catalĂ  sigui OBLIGATORI, i no l’espanyol, tal com passa ara.

— Josep Albà Artigas🎗 (@JosepAlbaArtig3) September 8, 2020
Potser sembla menor, però crida l’atenciĂł: que passaria si una treballadora del CongrĂŠs dels Diputats no parlĂŠs castellĂ ? La resposta ĂŠs evident.
Informa:ELNACIONAL.CAT (9-9-2020)
N.de la R.
Aquest fet demostra un cop mĂŠs que el Parlament ĂŠs un Parlament de fireta, el parlament de la senyora Pepis. Això,sĂ­, els diputats ben peixats amb un bon sou.Si volem que el catalĂ  no es mori com estĂ  passant primer cal començar per dalt abans d’escampar el mantra gairebĂŠ suĂŻcida de “el catalĂ  depèn de tu”.Hi haurĂ  una reacciĂł? Ca,Manela! I desprĂŠs de la tempesta, la calma de sempre,ĂŠs a dir,l’eutanĂ sia lingßística

149 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: