NI FALTA QUE HI FA! COLAU TAMPOC NO ANIRÀ AQUEST ANY A LA MANI DE L’11-S

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no anirà a la manifestació de la Diada de l’Onze de setembre perquè -segons ha explicat en una entrevista al programa de Risto Mejide a ‘Cuatro’- no se sent “representada per la convocatòria”. Ha assegurat, amb tot, que “respecto a qui vulgui manifestar-se” i ha tornat a criticar la judicialització del cas català. La darrera ocasió que Colau va participar en la manifestació de la Diada va ser el 2016 i, l’any passat, va rebutjar anar-hi perquè -va apuntar- no se sentia “cridada a participar” en un acte “independentista” i a favor de “la via unilateral”.

La batllessa de la capital catalana sí que participarà, en canvi, en tots els actes oficials organitzats per l’Ajuntament i per la Generalitat. En aquest sentit, avui s’ha conegut que el Govern i el Parlament dedicaran l’acte institucional de la Diada de l’Onze de Setembre als presos polítics i exiliats, a les migracions i a la resistència col·lectiva. Així ho han explicat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, i el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, en una roda de premsa al Palau de la Generalitat.


Diada de color groc

L’espectacle ‘Tornarem’, creat i dirigit artísticament per Lluís Danés, farà referència al moment “excepcional” que viu el país a partir dels valors de l’acollida, la perseverança i l’esperança. L’acte començarà a les 22h del 10 de setembre amb la formació de gala dels Mossos, a plaça Sant Jaume. L’endemà, 11-S, es farà la tradicional ofrena al monument de Rafael Casanova.

El cartell de l’11-S té el color groc com a predominant ja que, tal com defensa el Govern, la Diada també és una “reivindicació” i un “record” als presos polítics i els exiliats. “Les quatre barres en vermell del cartell s’intueixen ja que no es poden dibuixar en la seva plenitud si no hi som tots”, conclou el comunicat que explica la imatge, amb unes barres “difuses” que representen el futur “incert” del país.

Els actes institucionals de la Diada començaran el dimarts 10-S a les 20:00 hores a l’Auditori del Parlament amb l’acte de lliurament de la Medalla d’Or de la cambra a Carola Rackete i Òscar Camps. El president del Govern, Quim Torra, haurà fet abans una ofrena al Fossar de les Moreres. A les 20:55 Torra farà el missatge institucional retransmès per TV3. A les 22:00 tindrà lloc l’acte institucional ‘Tornarem’ a Sant Jaume. A les 00:00 Torra assistirà a l’acte ‘Llum i llibertat’ on s’il·luminaran 131 agulles del massís de Montserrat que representen els 131 presidents de la Generalitat.

Els actes continuaran el dimecres 11-S amb l’ofrena floral del Govern al monument de Casanova, a les 9:00 (Generalitat) i 9:05 (Mesa del Parlament). De les 10:00 a les 19:00 el Palau de la Generalitat obre les seves portes en la jornada oberta. A les 10:00 hi haurà l’ofrena floral a la tomba de Casanova a Sant Boi, a càrrec de Budó. Les delegacions del Govern a Girona, Lleida i Tarragona, Catalunya Central, Terres de l’Ebre, Alt Pirineu i Aran, Madrid i delegacions a l’exterior també organitzaran diversos actes.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (1-9-2019)

325 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: