NI OBLIT NI PERDÓ: 50.000 PERSONES REIVINDIQUEN A BARCELONA L’1-O

Barcelona torna a ser escenari, aquest dimarts, d’una de les mobilitzacions convocades per l’ANC arreu del país per commemorar el segon aniversari de l’1-O i reivindicar el referèndum d’autodeterminació del 2017. A les portes de la sentència del Tribunal Suprem -que es preveu de forma imminent- milers de persones han participat en una marxa amb inici a la plaça de la Catalunya i final a l’institut Jaume Balmes, un dels escenaris de les càrregues policials del referèndum.

La Guàrdia Urbana ha xifrat en 18.000 persones els participants a la manifestació, mentre que l’ANC ha ascendit la xifra fins a les 50.000. Sota el lema “Ho vam fer i vam guanyar”, la marxa ha enfilat per passeig de Gràcia entre estelades i proclames independentistes. Els manifestants han repetit càntics com “vam votar i vam guanyar”, “independència” i “1 d’octubre, ni oblit ni perdó”, al temps que també han cridat en contra de la policia espanyola.

Abans d’arribar al centre, però, la manifestació ha passat per la seu de la Comissió Europea, amb intenció d’arribar també per davant de la delegació del govern espanyol, tot i que s’ha trobat amb un important dispositiu policial. Amb un megàfon, un portaveu de l’ANC ha llegit un comunicat en què ha reclamat no renunciar als objectius polítics.

“Fins on volen arribar el Parlament i el Govern? Volem una independència real”, ha llegit per exigir que s’avanci en la via unilateral. I és que, “en comptes de diàleg”, ha recordat, la resposta de l’estat espanyol ha estat la “presó”.
Després la mnaifestació s’ha dirigit cap a l’institut Jaume Balmes va ser un dels col·legis electorals del referèndum on es va poder viure la repreLssió exercida pels cossos de seguretat de l’Estat. La policia nacional espanyola va carregar contra les persones concentrades al centre per tal de desallotjar-lo i requisar urnes i paperetes.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (1-10-2019
N.de la R.
També hi ha hagut manifestacions multitudinàries a Girona, Lleida,Tarragona,Sabadell, Vilanova…i a molt altres indrets de Catalunya.També al vespre hi ha hagut la concentració davant la presó de Lledoners amb l’arribada de quatre columnes procedents de diversos indrets del territori

335 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: