NICESTREAM, VINCULADA AMB EL BARÇA, VA TREBALLAR CONTRA EL PROCÉS

L’empresa I3 Ventures és la que hauria executat la campanya de desprestigi als crítics de la junta directiva de Josep Maria Bartomeu, sempre a les ordres del Barça, segons va afirmar la SER. I ara tots ens preguntem, qui és aquesta empresa i d’on sorgeix? I3 Ventures és una filial de l’empresa Nicestream, relacionada amb el món digital i que treballa amb big data.

Diego Barcia, gerent de Nicestream, va ser entrevistat ara fa dos anys al mitjà En Perspectiva, i aleshores ja va dir què fa aquesta empresa i quins objectius té. Ja en aquell moment treballaven per al Barça, però també deixa entreveure que treballaven en contra del procés. Però anem a pams.

Barcia es descriu com a gerent general per a Ns Corp Uruguay, l’empresa mare d’I3 Ventures, que té dues branques: Nicestream, la vessant que treballa en campanyes a les xarxes socials, i Iluminati Lab, la consultoria d’intel·ligència als mitjans de comunicació. Ell es defineix com a “executiu comercial i desenvolupador de negocis a NS Corp per a l’Uruguai i Xile” i que fa “l’estratègia en comunicació amb expertise en canals digitals”.

A través d’Iluminati Lab, per exemple, es dediquen a fer “campanyes polítiques, presidencials o senatorials, entre d’altres”. En l’entrevista confirma que van treballar en les campanyes electorals de Sebastián Piñera, president de Xile, i en la de Rafael Correa, president de l’Equador. I amb Nicestream se centren de l’execució “de tot el que és corporatiu, marques, i també causes i qüestions de la cura de la reputació o de crisi de reputació a Amèrica Llatina i a Espanya”. I aquí entra el tema del Barça, en la cura de la reputació.

La vinculació amb el procés català

Però més enllà d’estar relacionats amb l’actual crisi del Barça, en aquesta mateixa entrevista explica com va treballar ja fa uns anys durant l’efervescència del procés independentista català. “Una altra de les coses que es van descobrir a Catalunya fa alguns anys, en el primer procés del separatisme català, va ser que a bona part dels catalans els agradava el futbol i que de les persones que estaven a favor del separatisme i a les que els agradava el futbol algunes preferien veure Messi al Barça a veure Catalunya separada d’Espanya”, assegura.

I afegeix que “hi havia una interessant campanya de comunicació per fer” després de comprovar amb l’anàlisi fet a Catalunya per la seva empresa Nicestream que “les persones que donaven suport a un separatisme però que no estaven tan ferventment associades a la causa… eren més seguidors del Barça i de Messi que del separatisme”. També explica, per exemple, que van descobrir que “hi havia una relació directa entre la gent que defensava les curses de braus i la gent que estava en contra del separatisme català”.

Analitzar el separatisme, parlar de les curses de braus… unes investigacions que delaten Nicestream. Buscar dades contra el procés català?
Informa:ELNACIONAL.CAT (18-2-2020)

358 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: