NIT DE SANT JORDI A PERPINYÀ: PUIGDEMONT AGRAEIX LA DEFENSA DE LA LLENGUA

El Palau de Congressos de Perpinyà ha acollit aquest divendres a la nit la 30a edició de la Nit de Sant Jordi, una vetllada literària que promou i reivindica el català a la Catalunya del Nord on s’han lliurat diversos premis. La jornada ha tingut una sorpresa final amb un discurs gravat del president a l’exili Carles Puigdemont, que ha agraït el suport de la Catalunya del Nord a Catalunya i el “compromís” amb la defensa de “la llengua, la cultura i la identitat” catalanes. “Ens heu donat sempre aixopluc i sabem que podem comptar amb vosaltres i vosaltres amb nosaltres perquè el nostre combat és el mateix“, ha dit Puigdemont.

La presidenta d’Òmnium Catalunya Nord, Montserrat Biosca, per la seva banda, ha celebrat el trentè aniversari de l’acte i ha dit que cada vegada hi ha més gent que vol estudiar català fora de l’escola. Enguany, un gran llaç groc ha presidit l’escenari i també les taules s’han decorat amb roses vermelles i grogues.

 

PUIGDEMONT, AGRAÏT

 

Puigdemont ha lamentat no poder ser-hi físicament però ha agraït l’esforç i el compromís que la Catalunya del Nord ha demostrat sempre amb el sud. “Heu fet saber a tot el país i a tot Europa que podem comptar amb vosaltres perquè gràcies al vostre esforç nosaltres podem mantenir aquesta posició“, ha afirmat. “Ens heu fet sentir molta esperança en moments molt foscos per la Catalunya del Sud i ens heu donat sempre aixopluc i ara ho feu també. Seguiu sent un espai de referència i sabem que podem comptar amb vosaltres perquè el nostre combat és el mateix”, ha afegit. El president també ha dit que els catalans volen parlar la seva llengua i que no volen haver-se de justificar. “Volem el suport de les administracions en la defensa de les llengües i, especialment, les minoritzades com la nostra”, ha insistit.

 

Durant l’acte, la majoria de discursos dels representants de les diferents administracions i dels premiats han fet referència a la situació de Catalunya i a l’empresonament dels presos independentistes. A més, s’ha llegit una carta que Jordi Cuixart ha escrit per a l’ocasió on ha felicitat a Òmnium Catalunya Nord pels “30 anys de compromís sincer”.

492 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: