NO DEIXEN PARLAR NI EN GALLEC AL SENAT !

Cop de porta a la diversitat lingßística aquest dimarts al Senat. La presidenta de la cambra alta, Pilar Llop, va demanar a la senadora socialista i ministra de Treball i Economia Social del Govern, Yolanda DĂ­az, que utilitzĂŠs el castellĂ  desprĂŠs que aquesta comencĂŠs la seva resposta en gallec: “No estĂ  prevista la intervenciĂł en llengĂźes diferents del castellĂ ”, la va interrompre.

La presidenta del Senat interromp Yolanda DĂ­az desprĂŠs de començar la seva resposta en gallec: “No estĂ  prevista la intervenciĂł en llengĂźes diferents del castellĂ ” pic.twitter.com/UEhHjTu2ym

— El HuffPost (@ElHuffPost) June 30, 2020
El reglament del Senat no preveu l’Ăşs de les quatre llengĂźes oficials restants d’Espanya, excepte en el torn de la presentaciĂł i respostes de mocions. El catalĂ , el gallec, l’euskera i l’aranès ĂŠs poden utilitzar Ăşnicament en la primera intervenciĂł del president del Senat davant del ple de la cambra, en les intervencions que es produeixin en els sessions de la ComissiĂł General de les Comunitats Autònomes, en les intervencions que tinguin lloc en el ple en ocasiĂł del debat de mocions, en la publicaciĂł d’iniciatives quan siguin presentades, a mĂŠs d’en castellĂ , en qualsevol altra de les llengĂźes oficials, en la presentaciĂł d’escrits en el registre de la Cambra per part dels senadors i els escrits que els ciutadans i les institucions dirigeixin al Senat.

En el seu torn, DĂ­az responia a XosĂŠ Manuel Barreiro, del PP: “És un drama governar 33 anys i no saber qui tĂŠ les competències en matèria industrial, que segons diu l’Estatut d’Autonomia sĂłn competències exclusives de la Xunta de GalĂ­cia. Fa una mica de vergonya que vingui a fer aquesta pregunta”, va dir.
Informa:ELNACIONAL.CAT (1-7-2020)

111 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: