NO DEIXEN PARLAR NI EN GALLEC AL SENAT !

Cop de porta a la diversitat lingüística aquest dimarts al Senat. La presidenta de la cambra alta, Pilar Llop, va demanar a la senadora socialista i ministra de Treball i Economia Social del Govern, Yolanda Díaz, que utilitzés el castellà després que aquesta comencés la seva resposta en gallec: “No està prevista la intervenció en llengües diferents del castellà”, la va interrompre.

La presidenta del Senat interromp Yolanda Díaz després de començar la seva resposta en gallec: “No està prevista la intervenció en llengües diferents del castellà” pic.twitter.com/UEhHjTu2ym

— El HuffPost (@ElHuffPost) June 30, 2020
El reglament del Senat no preveu l’ús de les quatre llengües oficials restants d’Espanya, excepte en el torn de la presentació i respostes de mocions. El català, el gallec, l’euskera i l’aranès és poden utilitzar únicament en la primera intervenció del president del Senat davant del ple de la cambra, en les intervencions que es produeixin en els sessions de la Comissió General de les Comunitats Autònomes, en les intervencions que tinguin lloc en el ple en ocasió del debat de mocions, en la publicació d’iniciatives quan siguin presentades, a més d’en castellà, en qualsevol altra de les llengües oficials, en la presentació d’escrits en el registre de la Cambra per part dels senadors i els escrits que els ciutadans i les institucions dirigeixin al Senat.

En el seu torn, Díaz responia a Xosé Manuel Barreiro, del PP: “És un drama governar 33 anys i no saber qui té les competències en matèria industrial, que segons diu l’Estatut d’Autonomia són competències exclusives de la Xunta de Galícia. Fa una mica de vergonya que vingui a fer aquesta pregunta”, va dir.
Informa:ELNACIONAL.CAT (1-7-2020)

206 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: