NO ENTENEN EL CATALÀ NI A LA CONSELLERIA DE SALUT !

Dijous 27 d’agost. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, compareix a la conselleria de Salut per informar de les darreres novetats sobre els casos de coronavirus a Catalunya. Un equip de TV3 es desplaça al departament per cobrir la compareixença. Al capdavant d’aquest dispositiu, la reportera de TV3 Mireia Prats.

I què es van trobar Prats i els seus companys d’informatius només en arribar? Un agent de seguretat del departament de salut que els hi va dir una frase que segur que a molts de vostès els sonarà. Quan ella es va presentar i va dir-li: “Hola, som un equip de TV3 que venim a cobrir la roda de premsa”, l’home els hi va respondre: “¡Dímelo en castellano, que no te entiendo!”. No una, ni dues, sinó tres vegades repetint el mateix mantra. La mateixa Prats ho explica a les xarxes i emplaça dels fets a la Plataforma per la Llengua i a la Direcció General de Política Lingüística del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Arribem al departament de @salutcat : Hola! Som un equip de @tv3cat q venim a cobrir la roda de premsa. “Dímelo en castellano, q no te entiendo! “😳😳 I així, 3 vegades! @llenguacat @llenguacatalana teniu feina a fer amb un agent de seguretat del departament d’ @albaverges pic.twitter.com/fji5ZkEe1g

— Mireia Prats i Riera (@mireprats) August 27, 2020
La xarxa s’ha referit als fets i qui també ha respost ha estat precisament un dels organismes mencionats:

Gràcies per la menció. Treballem amb @salutcat per resoldre aquesta qüestió que planteges.

— Llengua catalana (@llenguacatalana) August 28, 2020
Consellera @albaverges i altres membres del @govern, indispensable un filtre de selecció als treballadors i treballadores de les contractes externes per que no siguin persones que discriminen en qualsevol manera. Tema a resoldre JA !!!!

— Observatori Igualtat #Equitat_Diversitat 🌈 (@ObservatoriCat) August 28, 2020
No cal filtrar per la llengua, es pot parlar en castellà i respectar el català, aquest de seguretat es burla i això no és pot tolerar a CAT.

— Jaume ha votat #FemXarxa (@JaumeIb2001) August 28, 2020
El problema és més gros. Com pots obligar a un treballador a parlar català quan els mateixos diputats al Parlament de Cat parlen em castellà. L’obligatorietat hauria de començar per aquí.

— Miriam Herena (@miriam_herena) August 28, 2020
Només es demana que lentengui.

— Jaume Pericas Masip (@jaume__pericas) August 28, 2020
MÍNIMS a @govern , @gencat , si us plau!
Tenim la sort d’entendre dues llengües (com a mínim).
Cal, com a mínim, que tothom ens entengui.
Han de tenir la decència de, com a mínim, respectar la nostra llengua.
🤷‍♀️
Imagineu a l’inrevés:
Hemos llegado y nos han dicho “No t’entenc”

— ROSAMARIA (@rmboeck) August 28, 2020
A mi em passa quelcom semblant; encenc la televisió, sintonitzo @tv3cat per veure programes en la meva llengua, i només em trobo publicitat, col·laboradors, entrevistats i, fins i tot, sèries en castellà.

— Domènec Segura 🇸🇮 (@DomenecSegura) August 28, 2020
M’ho sembla a mi o darrerament, amb el creixement del tema VOX i tal, s’està produïnt un envalentonament entre milt personal de seguretat sobretot amb el tema “Hábleme en español”?

Informa:ELNACIONAL.CAT (29-8-2020)

250 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: