NO S’ACABA L’ASSEMBLEA DEL BARÇA PER FALTA DE TEMPS ABANS DE VOTAR ELS PUNTS DECISIUS

El Futbol Club Barcelona ha celebrat al Palau Blaugrana l’Assemblea General Ordinària del 2021. 4.457 socis estaven citats, però han acudit menys de 800. Aquest acte es preveia com a clau per al futur de l’entitat, ja que s’havien de votar dos punts decisius. Primer, els compromissaris havien d’aprovar que el club sol·licités un crèdit de 1.500 milions d’euros per tirar endavant l’Espai Barça. A més, el club tenia com a punt del dia proposar una reforma dels estatuts, ja que la normativa actual obliga la junta a dimitir en cas que l’exercici econòmic acabi dos anys seguit amb pèrdues. Aquest fet es molt probable que succeeixi tenint en compte la situació actual de les arques del club. Per tant, Laporta havia avançat que dimitiria si no es modificava aquest articles dels estatuts.

L’acte ha estat encapçalat per l’informe del president del Barça, Joan Laporta, qui ha reconegut que “el club està en una situació molt delicada” i que “avui presentem els pitjors comptes de la història del Barça“. Tanmateix, també ha afirmat que “tenim un pla per dur a terme la recuperació del club durant els pròxims cinc anys“. Així doncs, l’objectiu de la junta directiva és que els compromissaris li facin confiança i acceptin les propostes de Laporta i el seu equip.

L’acte ha començat a les 15:30 hores i el senyal d’inici ha estat l’himne del Barça. Tant la directiva com els socis s’han aixecat de les seves cadires per escoltar-lo. Tot seguit, Joan Laporta ha demanat un minut de silenci pels socis que han perdut la vida durant l’últim any. Abans de l’informe del president, s’ha projectat un vídeo que resumeix l’últim any, fent referència al 2-8 contra el Bayern, la destitució de Setién, el burofax de Messi, la moció de censura, la marxa de Bartomeu, les eleccions a la presidència i l’adeu definitiu de Messi.

Durant la liquidació de l’exercici econòmic 20/21, el vicepresident econòmic del Barça, Eduard Romeu, ha explicat la dramàtica situació de l’economia blaugrana. El directiu ha explicat que la covid-19 i, sobretot, la despesa desorbitada de la junta anterior han ocasionat pèrdues superiors als 500 milions d’euros. A més, Romeu ha exposat que “el club té un deute de 1.300 milions a causa de pagaments pendents a jugadors, institucions i a causa de litigis”. No obstant això, ha mostrat optimisme en afirmar que “tot i la situació, hi ha empreses disposades a invertir al Barça”.

Un cop ha finalitzat l’exposició de la situació econòmica, els socis han demanat a Joan Laporta que exerceixi una acció de responsabilitat contra la junta anterior. El president blaugrana ha demanat paciència: “Si estudiem conductes delictives, actuarem de la manera que calgui“. A més, considera que no poden recórrer a la justícia sense evidències d’actituds il·legals perquè això podria suposar una despesa de diners inútil. Després d’aquesta intervenció del màxim mandatari blaugrana, els compromissaris han aprovat la liquidació de l’exercici econòmic 2021/22 amb 637 vots a favor, 39 en contra i 42 en blanc.

Seguidament, Eduard Romeu ha tornat al faristol per explicar el pressupost del curs 2021/22. El vicepresident econòmic ha reconegut que “hem de fer un esforç de 162 milions d’euros aquesta temporada”. El directiu ha explicat que els ingressos dels pròxims mesos provindran de “l’operació Barça Studios, la reducció de salaris, els nous patrocinadors i la reobertura de l’estadi”. A més, ha anunciat que “hem aconseguit un estalvi de 155 milions d’euros des que vam arribar al club, sobretot, gràcies a la reducció de la despesa en salaris d’un 24%“.

Durant el torn d’intervencions d’aquest punt del dia, s’ha produït l’anècdota de la tarda amb l’aparició de l’expresident Joan Gaspart, que ha demanat que “estalviem temps, que tenim tots un compromís a les nou. Anem a la votació sobre l’Espai Barça”. A continuació, els assistents han donat el seu vistiplau als pressupostos del club pel curs 2021/22 amb 643 vots favorables, 17 contraris i 23 en blanc.

El quart punt del dia era el primer dels dos més importants que s’havien de tractar, ja que consistia en l’aprovació o no del finançament de l’Espai Barça. Quan ha finalitzat el torns d’intervencions d’aquest punt, quedaven vint minuts pel començament del València Barça. Diversos compromissaris s’han queixat per aquesta qüestió i Joan Laporta ha decidit ajornar l’Assemblea. El president blaugrana ha explicat que la resta de votacions es durien a terme un altre dia, però no ha fixat una data. Caldrà esperar per veure si els socis aproven el projecte de l’Espai Barça i la reforma del estatus que el president ha fixat com a condició sine qua non per continuar al càrrec.
Informa:ELMON.CAT (17-X-2021)

131 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: