NO TOT ÉS CULPA D’ESPANYA

(ÀSTRID BIERGE )
L’estat espanyol Ă©s carca i incompetent. Aquests dies, mĂ©s que mai, Espanya sembla una pel·lĂ­cula de Berlanga. Ara bĂ©, Ă©s trist veure com els actuals dirigents catalans utilitzen la queixa contra Espanya com a taula de salvaciĂł per espolsar-se totes les responsabilitats i, per tant, per renunciar a fer polĂ­tica.

L’abandonament de les residĂšncies, on els avis han mort com mosques, no ha estat culpa d’Espanya. Que Alba VergĂ©s, en nom del Govern, diguĂ©s que no Ă©rem un paĂ­s de risc, no Ă©s culpa d’Espanya. Ni que saludĂ©s la seva famĂ­lia en una roda de premsa, com si estiguĂ©s en un concurs de Telecinco. Qui va triar algĂș com Alba VergĂ©s, amb limitacions mĂ©s que evidents, per ser consellera? Consellera de Salut! Espanya? No. Que el sistema informĂ tic de les farmĂ cies s’hagi col·lapsat i que hi regalin una mascareta d’un sol Ășs i de pĂšssima qualitat, Ă©s culpa del Govern catalĂ , que sempre estĂ  mĂ©s preocupat de fer veure que fa coses que de fer-les.

Que Esquerra i ConvergĂšncia pactin aquĂ­ i allĂ  amb els del 155, no Ă©s culpa d’Espanya. Que estiguin oberts a fer taules de negociaciĂł amb aquells que nomĂ©s ens volen mal, no Ă©s culpa d’Espanya. Que la CUP investĂ­s el president que l’Estat ens va donar permĂ­s per tenir, no Ă©s culpa d’Espanya. Que el nostre partit suposadament revolucionari hagi decidit entrar en mode low-profile per no molestar l’establishment catalĂ , Ă©s culpa seva i de ningĂș mĂ©s.

L’autonomisme ha empetitit tant la mentalitat de l’actual classe polĂ­tica catalana que aquests dirigents no nomĂ©s no tenen voluntat de poder sinĂł que ni tan sols tenen voluntat de fer polĂ­tica. NomĂ©s saben queixar-se i fer politiqueig, Ă©s a dir polĂ­tica partitocrĂ tica, polĂ­tica de consum intern, una polĂ­tica que nomĂ©s tĂ© la minĂșscula ambiciĂł de configurar llistes i de repartir cĂ rrecs.
Informa:ELMON.CAT (23-4-2020)

119 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: