NO TOT √ČS CULPA D’ESPANYA

(ÀSTRID BIERGE )
L’estat espanyol √©s carca i incompetent. Aquests dies, m√©s que mai, Espanya sembla una pel¬∑l√≠cula de Berlanga. Ara b√©, √©s trist veure com els actuals dirigents catalans utilitzen la queixa contra Espanya com a taula de salvaci√≥ per espolsar-se totes les responsabilitats i, per tant, per renunciar a fer pol√≠tica.

L’abandonament de les resid√®ncies, on els avis han mort com mosques, no ha estat culpa d’Espanya. Que Alba Verg√©s, en nom del Govern, digu√©s que no √©rem un pa√≠s de risc, no √©s culpa d’Espanya. Ni que salud√©s la seva fam√≠lia en una roda de premsa, com si estigu√©s en un concurs de Telecinco. Qui va triar alg√ļ com Alba Verg√©s, amb limitacions m√©s que evidents, per ser consellera? Consellera de Salut! Espanya? No. Que el sistema inform√†tic de les farm√†cies s’hagi col¬∑lapsat i que hi regalin una mascareta d’un sol √ļs i de p√®ssima qualitat, √©s culpa del Govern catal√†, que sempre est√† m√©s preocupat de fer veure que fa coses que de fer-les.

Que Esquerra i Converg√®ncia pactin aqu√≠ i all√† amb els del 155, no √©s culpa d’Espanya. Que estiguin oberts a fer taules de negociaci√≥ amb aquells que nom√©s ens volen mal, no √©s culpa d’Espanya. Que la CUP invest√≠s el president que l’Estat ens va donar perm√≠s per tenir, no √©s culpa d’Espanya. Que el nostre partit suposadament revolucionari hagi decidit entrar en mode low-profile per no molestar l’establishment catal√†, √©s culpa seva i de ning√ļ m√©s.

L’autonomisme ha empetitit tant la mentalitat de l’actual classe pol√≠tica catalana que aquests dirigents no nom√©s no tenen voluntat de poder sin√≥ que ni tan sols tenen voluntat de fer pol√≠tica. Nom√©s saben queixar-se i fer politiqueig, √©s a dir pol√≠tica partitocr√†tica, pol√≠tica de consum intern, una pol√≠tica que nom√©s t√© la min√ļscula ambici√≥ de configurar llistes i de repartir c√†rrecs.
Informa:ELMON.CAT (23-4-2020)

192 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: