NOMÉS 2.800 PERSONES CONTRA L’ESCOLA CATALANA, MALGRAT LA PRESÈNCIA DE LA DRETA ULTRA AMB ABASCAL

Assistència molt discreta a la manifestació contra la immersió lingüística que ha convocat l’espanyolisme avui a l’Arc de Triomf de Barcelona. La manifestació, convocada per l’entitat Escuela de todos i grupuscles ultres, no ha aconseguit ser multitudinària, com preveien, i no ha omplert ni la meitat de la part central del passeig de Lluís Companys, aplegant 2.800 manifestants, segons la Guàrdia Urbana.

Tot això malgrat que alguns manifestants i els principals dirigents de la dreta i l’extrema dreta espanyoles s’han desplaçat des de diversos punts de l’estat espanyol i malgrat una campanya mediàtica intensa que ha durat setmanes i en què les portades de La Razón, El Mundo i l’ABC s’han abocat amb el pare de Canet de Mar que vol imposar el castellà. Sota el lema “Espanyol, llengua vehicular”, la manifestació ha reclamat que s’apliqui la sentència del TSJC que imposa el 25% de castellà a les aules.

Tres portades el mateix dia: la premsa espanyola s’aboca amb el pare de Canet que vol imposar el castellà
A la manifestació hi han assistit diversos dirigents de Ciutadans, PP i Vox, com ara Inés Arrimadas, Carlos Carrizosa, Edmundo Bal, Lorena Roldán, Cuca Gamarra, Alejandro Fernández, Santiago Abascal o Ignacio Garriga.

Escuela de Todos es va definir com una confluència d’unes quantes entitats espanyolistes, però la realitat és que qui en porta la batuta és l’Asamblea por una Escuela Bilingüe, i integra tota mena de grupuscles ultres. El passat 12 de juny, l’entitat ja va organitzar un acte infantil, anomenat “Fiesta de la Escuela de Todos”, amb una assistència gairebé fantasma.
Informa:VILAWEB.CAT (18-IX-2022)

7

91 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: