NOMÉS EL 10% DEL MATERIAL SANITARI DE CATALUNYA PROVÉ DE L’ESTAT

El 90% del material sanitari utilitzat contra la pandèmia a Catalunya prové de la Generalitat i només el 10% prové de l’Estat, segons ha informat la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó. Amb aquesta dada Budó ha volgut posar en evidència que la compra centralitzada establerta per l’Estat “no ha funcionat ni funcionarà” perquè “ha estat un fracàs”.

La consellera h demanat a l’Estat que “deixi fer” a Catalunya “i a la resta de territoris per poder adquirir directament el material necessari pels circuits establerts des de fa temps”. Budó ha comentat que “si des del primer minut s’hagués permès haguéssim guanyat un temps preciós que no tenim” i ha reiterta que “millor que ningú els territoris coneixen les necessitats” i de com “homologar els proveïdors”.

La portaveu ha aprofitat la seva compareixença diària per demanar al govern espanyol que validi la resolució que el Govern va aprovar ahir per endurir el confinament de la conca d’Òdena. “Volem treballar de manera coordinada i cooperar lleialment amb la resta d’institucions del país per lluitar contra la pandèmia”, ha afegit Budó.
Informa:ELMON.CAT (26-3-2020)

219 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: