NOMÉS EL 14% DELS ALUMNES DE SECUNDÀRIA I EL 35% DELS DE PRIMÀRIA PARLEN CATALÀ AL PATI

El 14% dels alumnes de secundària i el 35% dels de primària parlen català al pati, segons dades de la Plataforma per la Llengua. L’entitat subratlla també que als patis dels instituts públics de Valls “només el 40% de les converses són en català” o que els alumnes de quart d’ESO “tenen més coneixements de castellà que de català a totes les regions educatives”. Finalment afirma que “tan sols el 53% dels joves de Barcelona domina el català”.

Davant d’aquest escenari l’entitat alerta de “l’emergència lingüística” derivada de la “caiguda de l’ús social” del català, i anuncia una campanya per intentar revertir la situació.

La iniciativa es posa en marxa la setmana vinent i vol promoure la implicació d’educadors, famílies i de diferents agents socials. Es tracta d’una campanya de gran abast que pivota sobre el sistema educatiu, que l’entitat entén com a punt de partida de l’expansió social de la llengua.

De moment, des d’aquest dilluns han aparegut un seguit de cartells i pancartes en diferents centres educatius de Barcelona i Catalunya en què s’ofereixen dades com les exposades més amunt i es pregunta: “Segur que tenim una escola en català?”.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (16-IX-2021)

203 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: