NOMÉS UN 1,3% A LA CIUTAT DE VALÈNCIA PARLA EL VALENCIÀ HABITUALMENT

Només un 1,3% de la població a la ciutat de València utilitza el valencià com a llengua habitual. Així ho indica el Baròmetre Municipal d’Opinió Ciutadana de l’Ajuntament de València publicat aquest mes de setembre. Aquest percentatge dista molt del 76,5% que ha seleccionat el castellà o fins i tot el 4,3% que utilitza altres llengües per expressar-se habitualment.

Aquestes dades mostren un clar retrocés respecte a les recollides en anys anteriors. Al Baròmetre de març de 2017, un 11% de la població enquestada va indicar que utilitzava el català com a llengua habitual.

Segons declaracions de Vicent Anyó, cap del Gabinet de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de València en Llengua, “el coneixement del valencià ha augmentat molt gràcies a l’esforç que s’ha fet en l’ensenyament, però eixe esforç no es reflecteix en l’ús”, ha explicat Anyó, que ha remarcat que hi ha “molta feina a fer” en aquest àmbit.

Anyó posa com a exemple l’entrada en vigor del requisit lingüístic del valencià a l’administració, que segueix encallada. “És una qüestió fonamental. Fins que tot el personal no domini les dues llengües oficials tindrem un problema”, ha subratllat.

Informa:RACOCATALA.CAT (2-10-2019)

911 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: