NOU TRIOMF AL TSJC DE “ESCUELA BILINGĂE (CASTELLA I ESPANYOL) A LA SELECTIVITAT

El Tribunal Superior de JustĂcia de Catalunya (TSJC) ha tornat a ordenar que els enunciats de la selectivitat sâofereixen en catalĂ , castellĂ i aranès en la convocatòria del setembre, âsense preferènciaâ per cap llengua. El TSJC va ordenar el mateix al juny arran dâun recurs de lâAssemblea per una Escola BilingĂźe. Un cop analitzat lâinforme remès pel Consell Interuniversitari i en base als fets de la convocatòria del juny, el magistrat considera que les mesures que es van establir per complir el requeriment judicial van ser insuficients. A mĂŠs, critica que es demanĂŠs en alguns casos el nom de lâalumne que demanava lâenunciat en castellĂ i per això sol¡licita que en la convocatòria que comença dimarts es respecti el dret a lâanonimat.
LâAssemblea per una Escola BilingĂźe considera, segons lâescrit remès al TSJC, que els requeriments del juny passat no es van aplicar âde forma correctaâ. Entre dâaltres, critica que es van donar casos en que es va anotar nom i cognoms dels estudiants que demanaven els enunciats en castellĂ .
El jutge avala aquest argument i assegura que el Consell Interuniversitari parteix de lâerror que les instruccions que es van donar es van fer com a complementĂ ries, quan el TSJC va suspendre Ăntegrament el parĂ graf sobre els enunciats dels exĂ mens. Reconeix que es va enviar un correu informat els alumnes de la disposiciĂł de les proves en les tres llengĂźes però insisteix que això ĂŠs âinsuficientâ per donar compliment al dret de lâalumnat.
En aquest sentit, afirma que els alumnes sâhavien de âsignificarâ al demanar els enunciats en castellĂ i afegeix que no es va respectar el dret a lâanonimat. Per tot això, el TSJC informa que sâemetrĂ un nou requeriment especĂfic per demanar al president i al secretari del Consell Interuniversitari que donin instruccions als presidentes dels tribunals per no identificar els alumnes i que els professors vigilants, vocals o presidents ofereixen els enunciats âen qualsevol de les llengĂźes cooficials de Catalunya, sense preferència per cap dâellesâ. Això sâhaurĂ de fer âsense que la resta dâalumnes hagin de conèixer com exerceix el seu dret lâexaminatâ.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (6-IX-2021)