NOUS ATACS DELS GENOCIDES DEL PP A LA LLENGUA: ARA, A L’ESCOLA VALENCIANA

L’educaci√≥ segueix en el punt de mira del Partit Popular. Aquest dimarts, Beatriz Gasc√≥ ha oferit una roda de premsa a les Corts per a presentar diverses PNL, aix√≠ com peticions d’informaci√≥, sobre aquesta √†rea. A parer de la portaveu d’Educaci√≥ del grup popular a les Corts, “el Consell de Puig i Oltra estan catalanitzant el sistema educatiu valenci√†”. A m√©s, considera que estan imposant “un model educatiu √ļnic i una llengua, el valenci√†,” i que ho fan mitjan√ßant “trampes i perills”.
Amb l’objectiu de ‘desmuntar’ la “manipulaci√≥” i el “sectarisme” que amaga “la llei de l’estafa ling√ľ√≠stica” ‚Äďtal com ella l’ha definida perqu√® “res √©s el que pareix; cada rengl√≥ amaga alguna cosa”‚Äď Gasc√≥ ha parlat de set punts fonamentals.

El primer seria la reducci√≥ del castell√† al 25%, per a “intentar equiparar la realitat socioling√ľ√≠stica catalana a la valenciana”. El segon, la imposici√≥ d’un model √ļnic i la desaparici√≥ de les l√≠nies en castell√† “de colp”. “Es tracta tot l’alumnat de manera homog√®nia perqu√® acabe pensant de la mateixa manera”, ha assegurat Gasc√≥. El tercer punt denunciat pels populars √©s que “es margina per complet les fam√≠lies; se’ls arrabassa el seu dret a decidir”.

El quart, que es prioritza ‘la identitat’ sobre l’educaci√≥. Arribats a aquest punt, Gasc√≥ s’ha dedicat a criminalitzar Escola Valenciana, Plataforma per la Llengua i Acci√≥ Cultural i ha criticat “que puguen entrar a les nostres aules amb l’excusa que tenen un conveni” o “espiar tamb√© els nostres patis”. “√Čs una aut√®ntica inquisici√≥ ling√ľ√≠stica que no ens agrada gens al PP ni als centres educatius”, ha assegurat, tot afegint que “la imposici√≥ del valenci√† avan√ßa de manera alarmant”.

En els darrers punts, Gasc√≥ ha denunciat que “l’angl√©s √©s el cavall de Troia, per√≤ que no se n’apr√©n”, que “‘els bot√†nics’ fan trampes a la seua pr√≤pia llei” i que “han relegat els inspectors a un segon pla mentre prenen protagonisme els assessors ling√ľ√≠stics” i que el calendari d’implantaci√≥ del pluriling√ľisme “vulnera els drets de les fam√≠lies i frega la il¬∑legalitat”. Per aix√≤, ha convidat les fam√≠lies a “denunciar aquesta situaci√≥”.

Una fiscalitzaci√≥ “constant i detallada”

En definitiva, els populars consideren que “els pares han perdut el dret a escollir” i que “s’est√† seguint clarament el full de ruta catal√†”. Aix√≠ mateix, denuncien els “atropellaments dels ‘bot√†nics'” a la llibertat. Ara b√©, Gasc√≥ ha volgut manifestar ‚Äďen castell√† durant tota la intervenci√≥‚Äď que el seu grup “aposta per promoure el valenci√†, per√≤ no per imposar-lo”.

Per tot aix√≤, el PPCV anuncia una “fiscalitzaci√≥ constant i detallada al Consell”, aix√≠ com la presentaci√≥ de diverses iniciatives. “No consentirem que el proc√©s independentista en les aules catalanes arribe a les nostres aules”, ha asseverat Gasc√≥.

Si b√© no ha concretat el nombre exacte de PNL ni el seu enunciat, la popular s√≠ que n’ha citat algunes i la seua ‘ess√®ncia’. Per exemple, es presentar√† una PNL perqu√® a tots els municipis hi haja com a m√≠nim un 30% de centres educatius en castell√†.

En una altra iniciativa es demanar√† que els projectes ling√ľ√≠stics estiguen regits per tres variables: la consulta obligat√≤ria a totes les fam√≠lies, no nom√©s a les que estan al Consell Escolar; la planificaci√≥ perqu√® cap municipi es quede “sense oferta en castell√†”, i els resultats acad√®mics. “No pot ser que el sectarisme siga l’√ļnica ra√≥ a l’hora d’aprovar els projectes”, ha manifestat Gasc√≥.

Els populars tamb√© volen presentar una PNL perqu√® no es donen subvencions a entitats “que no respecten l’Estatut ni la Constituci√≥”. En paraules de Gasc√≥, “que no es finance amb els nostres diners propaganda de l’independentisme catal√†”.

A m√©s, presentaran una iniciativa perqu√® tots els texts dels centres educatius estiguen en biling√ľe. “Nom√©s volem que la llibertat i el sentit com√ļ estiguen a les aules, i no una inquisici√≥ ling√ľ√≠stica que t√© tothom atemorit”, ha argumentat Gasc√≥.

L’√ļltima iniciativa anunciada fa refer√®ncia al calendari d’implantaci√≥: “Exigirem que es respecte la decisi√≥ de totes les fam√≠lies, com a m√≠nim fins que acabe l’etapa per a la qual van escollir la llengua d’escolaritzaci√≥”.

Pel que fa a les sol¬∑licituds d’informaci√≥, es demanar√† una c√≤pia de tots els convenis signats amb entitats per a saber quines s√≥n i “per qu√® entren als nostres col¬∑legis”. Tamb√© es demanar√† a la Conselleria el nombre de queixes i den√ļncies que han arribat per “l’incompliment de doc√®ncia en castell√†” i el motiu.

Informa:RACOCATALA.CAT (14-8-2019)

320 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: