NOVA BÚSTIA PER A QUEIXES SOBRE EL CATALÀ A L’AULA

Una enquesta a estudiants de 4t d’ESO presentada recentment pel Departament d’Educació ha posat de manifest que la salut del català a les aules catalanes ha empitjorat en els últims anys. Segons aquesta enquesta, si l’any 2006 hi havia un 56% dels estudiants que s’adreçaven sempre o gairebé sempre al professorat en català, l’any 2021 aquest percentatge s’ha reduït fins al 39,4%.

En vista d’aquesta realitat, que ha portat el departament a dissenyar un pla per capgirar la tendència, la Intersindical ha decidit també intervenir-hi i ahir mateix va obrir una bústia de queixes lingüístiques, a través de la qual vol recollir totes les anomalies que es puguin detectar a classe. Segons explica el sindicat a través d’un comunicat, l’objectiu de la bústia és “vetllar pel compliment de la legalitat vigent en matèria lingüística en l’educació i treballar per solucionar les incidències”. La bústia està oberta a tota la comunitat educativa, tant a infantil i primària com a secundària, formació professional i batxillerat. El formulari, que es troba al web educacio.intersindical-csc.cat, està obert a mestres, professors, alumnes i familiars. El sindicat recollirà els casos que els arribin i, quan confirmi que incompleix la normativa, ho posarà en coneixement de la direcció o d’inspecció per tal que es resolgui.

El sindicat recorda que aquest recurs ja existeix en l’àmbit universitari gràcies a la Plataforma per la Llengua i els sindicats d’estudiants.

Crítiques a la inacció del govern

La intersindical va fer pública l’obertura de la bústia de queixes lingüístiques en l’educació a través d’un comunicat en què recorda que el sindicat “ha denunciat sempre” que “l’educació catalana no viu un bon moment pel que fa a la llengua”. Segons el sindicat, les dades de l’enquesta presentada pel Departament d’Educació han servit per “constatar la magnitud d’aquest problema”, un problema que “ha anat empitjorant” i del qual responsabilitzen directament “la inacció dels successius governs de la Generalitat, que han mirat cap a una altra banda”. La intersindical considera que la bústia és “un recurs necessari” per contribuir a capgirar la situació.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (17-XI-2021)

176 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: