NOVA OFENSIVA DELS GENOCIDES C’s CONTRA EL CATAL√Ä : ARA, AL TRIBUNAL DE COMPTES

Ciutadans no atura la renovada ofensiva contra la immersi√≥ ling√ľ√≠stica, rellan√ßada arran del cas de l’escola de Canet de Mar i posteriorment dues m√©s en qu√® el Tribunal Suprem i el Tribunal Superior de Just√≠cia de Catalunya van obligar a imposar un 25% de castell√† com a llengua vehicular a causa de la demanda d’una fam√≠lia. Ara, Ciutadans ha confirmat que portar√† al Tribunal de Comptes la campanya de premsa del Govern de la Generalitat en defensa del catal√† a l’escola. L’ofensiva de Cs t√© lloc en un marc d’oberta disputa amb el PSC pel vot espanyolista i de caiguda lliure de les expectatives electorals dels taronges que, a Catalunya, van arribar a ser la for√ßa guanyadora a les eleccions convocades amb el 155.

Segons els taronges, l’Executiu catal√† vol fer passar la campanya per una iniciativa “institucional” per√≤ respon a “interessos partidistes” i podria haver incorregut en “malversaci√≥ de fons p√ļblics”. Nacho Mart√≠n Blanco, portaveu de Ciutadans al Parlament, ha explicat en una entrevista a EFE que emprendran accions a la Cambra catalana i davant els tribunals per una campanya que consideren “aberrant” i “propagand√≠stica”. Aquesta campanya hauria aparegut, ha explicat, en “dos dels mitjans m√©s subvencionats per la Generalitat”, i lluny de respondre a l’inter√®s general propi d’un missatge institucional recolliria “pur argumentari separatista”.

Mart√≠n Blanco ratificava aix√≠ l’anunci fet al Parlament pel portaveu dels taronges, Carlos Carrizosa. La campanya de la Generalitat consisteix en una publicaci√≥ amb il¬∑lustracions en les quals es llan√ßa el missatge de “a l’escola, catal√†, i despr√©s al carrer la resta de lleng√ľes”, sost√© Mart√≠n Blanco, qui ha mostrat el seu rebuig al fet que, a parer seu, es compari en aquesta campanya l’√ļs de qualsevol llengua estrangera amb la del castell√†.

Segons Mart√≠n Blanco, la “surrealista i inversemblant suposada campanya institucional” apel¬∑la al professorat i al personal dels centres a desobeir la llei i les sent√®ncies del Tribunal Superior de Just√≠cia de Catalunya (TSJC) sobre el compliment d’un 25 % d’hores lectives en castell√† a l’escola. C’s considera que haurien de pagar la campanya ERC i Junts, els dos partits socis del Govern, en lloc de fer-ho “tots els catalans”, motiu pel qual vol con√®ixer el cost i si el Tribunal de Comptes estima que es podria haver incorregut en malversaci√≥.
Discurs tremendista

En paral¬∑lel, la formaci√≥ taronja demanar√† al Parlament catal√† “els criteris que justifiquen l’engegada de la campanya basada √ļnicament en la propaganda habitual dels partits separatistes”. “Res t√© a veure amb l’inter√®s general. L’√ļnica cosa que fa √©s apuntalar el discurs victimista i tremendista dels separatistes i menysprear una part fonamental de la poblaci√≥ catalana”, ha subratllat Mart√≠n Blanco. “A m√©s, nosaltres, com a oposici√≥ responsable, tamb√© demanarem explicacions per escrit al Govern perqu√® es retratin”, ha afegit.

A prop√≤sit de la immersi√≥ ling√ľ√≠stica a Catalunya i el consens que vol reeditar el president de la Generalitat Pere Aragon√®s, Mart√≠n Blanco ha dit “negar la major” i ha rebutjat la idea mateixa que mai hi hagi hagut tal consens. “√Čs fals que hi hagi consens (…) Per als catalans catalanoparlants, l’educaci√≥ √©s un monoling√ľisme gran√≠tic que no concedeix el m√©s m√≠nim espai al castell√†”, ha explicat.

Per a ell, a Catalunya, principalment per part del PSC, hi ha hagut “una pol√≠tica d’apaivagament amb el nacionalisme” i el catal√† a l’escola, en comptes de donar-li al castell√† “la pres√®ncia institucional i simb√≤lica” que, ha recordat, l’espanyol ha tingut sempre “al carrer”. Aquesta “complicitat” amb l’independentisme de la qual acusa el PSC portaria, segons Mart√≠n Blanco, al fet que no existeixi “una oposici√≥ forta al separatisme” i, per tant, que “estiguem pitjor que el 2017”.

Una bona part del creixement electoral de C’s en el moment √†lgid del proc√©s sota el lideratge d’In√©s Arrimadas es va deure al trasp√†s de vots d’antics electors del PSC que haurien retornat en les passades eleccions al Parlament al partit de Salvador Illa, la qual cosa va tornar a situar els taronges sota m√≠nims.
Tres escoles afectades

Fa pocs dies, el Tribunal Superior de Just√≠cia de Catalunya (TSJC) tamb√© va imposar un 25% de castell√† a l‚Äôinstitut Ramon Barbat i Miracle de Vila-seca (Tarragon√®s), la qual cosa eleva a tres les escoles afectades en les darreres setmanes, juntament amb les de Canet de Mar (Maresme) i Cubelles (Garraf). Segons va informar el diari El Mundo, la sent√®ncia considera que s’ha de fer castell√† en “una proporci√≥ raonable”, i insta el Departament d’Educaci√≥ que sigui d’un 25%, per la qual cosa el centre haur√† d’adequar el projecte ling√ľ√≠stic a aquesta disposici√≥ judicial.
Informa:ELNACIONAL.CAT (6-1-2022)

61 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: