O ELS LÍDERS ASSUMEIXEN LA VOLUNTAT MAJORITÀRIA DEL POBLE CATALÀ O SEREM ENGOLITS PER L’ESPANYOLISME

“Només superarem la crisi de la Covid-19 amb la independència ”

O els líders independentistes assumeixen la voluntat majoritària del poble català o serem engolits per l’espanyolisme

( JOAN PUIG )
Mentre els dos grans partits independentistes es tiren els plats pel cap i s’acusen mútuament, els uns que ERC pactarà un nou tripartit i els altres que JuntsxCat pactarà amb el PSC com va fer a la Diputació de Barcelona, la ciutadania independentista, malgrat els desencisos que els donen la classe política, seguirà votant independència amb més vots que mai i amb moltes possibilitats de superar el 50%. I això és així perquè la ciutadania sap que sense la independència no ens en sortirem de la greu crisi econòmica i social i que, seguint dins d’Espanya, ens espera el mateix calvari de sempre.

La ciutadania ho sap i el més greu és que els líders polítics també, però segueixen buscant excuses per no tirar endavant el que la gent vota amb tota claredat. Per què, per quina ignominiosa raó els catalans, per a ser independents, hem d’assolir percentatges més alts que altres pobles o minories nacionals? En el referèndum de l’1-0 vam guanyar superant el 50% i el 14-F (o el dia que sigui) tornarem a guanyar. Som majoria democràtica i els nostres líders polítics segueixen barallant-se per collonades.

Deixem enrere un nefast 2020, amb una greu crisi econòmica i social per culpa de la Covid-19, sota un estat espanyol incapaç i superat. Contínuament veiem com incompleixen tots els pactes que signen amb Catalunya i els partits polítics de fidelitat estatal juguen amb els presos polítics i les seves famílies. Si realment i de veritat ho haguessin volgut, ja serien tots en llibertat, les causes judicials tancades i la repressió desapareguda. Però no ho volen. Han vist que jugar amb la repressió els fa guanyadors i hi jugaran dramàticament fins al final: ens faran pixar sang per aconseguir els indults, perquè no tindrem ni amnistia ni reforma real del delicte de sedició.

Avui ja fa 1.183 dies de la declaració d’independència no proclamada i el Gobierno s’ha quedat la bestiesa de 51.986 MEUR de les nostres finances guanyades amb l’esforç de la gent i, després de tres anys dels fets d’octubre, que van deixar clar que la independència és possible perquè l’hem guanyat democràticament, estem pitjor que mai.

O els líders independentistes assumeixen la voluntat majoritària del poble català o serem engolits per l’espanyolisme. Una mostra que anem perdent el relat és que l’any comença amb una mala notícia pel país sencer: “La Vanguardia amplia digitalment la seva redacció a la Comunitat Valenciana i en castellà”. Rep diners del govern català i s’expandeix en castellà.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (5-1-2021)

244 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: