OFENSIVA DE SCC PER ELIMINAR LES ESTELADES DELS ESPAIS P√öBLICS

Ofensiva de Societat Civil Catalana per eliminar les estelades de l’espai p√ļblic
L’entitat espanyolista recorrer√† a una sent√®ncia del Suprem per evitar la pres√®ncia de s√≠mbols no oficials en edificis p√ļblics

Societat Civil Catalana recorrer√† a una sent√®ncia del Tribunal Suprem que prohibeix l’√ļs de banderes no oficials a l’exterior dels edificis p√ļblics per obligar a retirar les estelades i lla√ßos grocs dels ajuntaments. L’organitzaci√≥ ha exigit a 54 consistoris d’arreu del pa√≠s, entre ells el de Barcelona, que retirin qualsevol menta de s√≠mbol independentista (incloses les pancartes en solidaritat amb els presos pol√≠tics) o si no emprendran accions legals.

El requeriment enviat als consistoris exigeix que respectin l'”obligada neutralitat dels espais i edificis p√ļblics”, segons informa El Mundo. D’aquesta manera Societat Civil Catalana s’empara en la jurisprud√®ncia establerta per l’alt tribunal quan es va sentenciar que estava prohibida l’exhibici√≥ d’una bandera tricolor can√†ria (no oficial) a l’Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife el 2016. Una pronunciament que de retruc tamb√© afecta a altres s√≠mbols, com ara estelades o banderes LGTBI.

La sent√®ncia del Suprem dictaminava que “no resulta compatible amb el marc constitucional i legal vigent, i en particular, amb el deure de l’objectivitat i neutralitat de les Administracions P√ļbliques l’√ļs, fins i tot ocasional, de banderes no oficials als exteriors dels edificis i espais p√ļblics, fins i tot quan les mateixes no substitueixin, sin√≥ que concorrin, amb la bandera d’Espanya i les dem√©s legals o estatut√†riament institu√Įdes”. I √©s en base a aix√≤ que l’entitat espanyolista intentar√† valdre’s d’aquesta decisi√≥ per obligar a tots els ajuntaments a retirar la simbologia independentista.

El requeriment arriba poc despr√©s que s’hagi conegut la data en la que el Suprem preveu pronunciar-se sobre la inhabilitaci√≥ del president Quim Torra. El 17 de setembre s’hauria de decidir si se’l cessa del c√†rrec per no haver retirat a temps la pancarta dels presos pol√≠tics del Palau de la Generalitat.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (13-6-2020)

263 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: