OFENSIVA DE SCC PER ELIMINAR LES ESTELADES DELS ESPAIS PÚBLICS

Ofensiva de Societat Civil Catalana per eliminar les estelades de l’espai pĂşblic
L’entitat espanyolista recorrerĂ  a una sentència del Suprem per evitar la presència de sĂ­mbols no oficials en edificis pĂşblics

Societat Civil Catalana recorrerĂ  a una sentència del Tribunal Suprem que prohibeix l’Ăşs de banderes no oficials a l’exterior dels edificis pĂşblics per obligar a retirar les estelades i llaços grocs dels ajuntaments. L’organitzaciĂł ha exigit a 54 consistoris d’arreu del paĂ­s, entre ells el de Barcelona, que retirin qualsevol menta de sĂ­mbol independentista (incloses les pancartes en solidaritat amb els presos polĂ­tics) o si no emprendran accions legals.

El requeriment enviat als consistoris exigeix que respectin l'”obligada neutralitat dels espais i edificis pĂşblics”, segons informa El Mundo. D’aquesta manera Societat Civil Catalana s’empara en la jurisprudència establerta per l’alt tribunal quan es va sentenciar que estava prohibida l’exhibiciĂł d’una bandera tricolor canĂ ria (no oficial) a l’Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife el 2016. Una pronunciament que de retruc tambĂŠ afecta a altres sĂ­mbols, com ara estelades o banderes LGTBI.

La sentència del Suprem dictaminava que “no resulta compatible amb el marc constitucional i legal vigent, i en particular, amb el deure de l’objectivitat i neutralitat de les Administracions PĂşbliques l’Ăşs, fins i tot ocasional, de banderes no oficials als exteriors dels edificis i espais pĂşblics, fins i tot quan les mateixes no substitueixin, sinĂł que concorrin, amb la bandera d’Espanya i les demĂŠs legals o estatutĂ riament instituĂŻdes”. I ĂŠs en base a això que l’entitat espanyolista intentarĂ  valdre’s d’aquesta decisiĂł per obligar a tots els ajuntaments a retirar la simbologia independentista.

El requeriment arriba poc desprĂŠs que s’hagi conegut la data en la que el Suprem preveu pronunciar-se sobre la inhabilitaciĂł del president Quim Torra. El 17 de setembre s’hauria de decidir si se’l cessa del cĂ rrec per no haver retirat a temps la pancarta dels presos polĂ­tics del Palau de la Generalitat.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (13-6-2020)

139 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: