OFENSIVA INTERNACIONAL DEL GOVERN CONTRA LA SENTÈNCIA

El Govern s’ha reunit per avaluar la condemna per sedició i malversació als principals responsables del referèndum i la declaració de la independència del 2017. Després de l’ofrena al monument de Lluís Companys, afusellat avui fa 79 anys pel franquisme, el president Quim Torra i els consellers s’han desplaçat al Palau de la Generalitat per decidir les properes passes. Torra les detallarà en una compareixença al Parlament que se celebrarà dijous a les deu del matí.

De la troba de l’executiu n’ha sorgit una ofensiva internacional per tal de donar a conèixer la sentència. Segons ha explicat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, Torra es dirigirà per carta a tots els presidents i primers ministres de la Unió Europea (UE), el G-20 i l’EFTA -Islàndia, Noruega i Suïssa, fonamentalment- per tal d’explicar la condemna per sedició i malversació als dirigents independentistes. També s’adjuntarà un dossier amb les declaracions institucionals. El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, iniciarà una gira i enviarà cartes als ministres d’afers estrangers dels països citats.

Abans, però, el Govern se centrarà de manera pràcticament absoluta -almenys durant aquesta setmana- a protestar per la sentència des de Catalunya i visitarà els presos. El president es reunirà aquest dimarts amb Carme Forcadell a la presó de Mas d’Enric i després amb els dirigents privats de llibertat a Lledoners. Budó ha apuntat que l’agenda dels consellers queda suspesa i només hi tindran presència tots els actes que tinguin a veure amb manifestacions de rebuig a la sentència del Suprem.

informa:NACIODIGITAL.CAT (15-10-2019)

319 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: