OLEGUER PRESAS, EXJUGADOR DEL BARÇA: ” L’ESTAT SEGUIRÀ AMB LA REPRESSIÓ “

Oleguer Presas, exfutbolista i economista de formació, encara pensa en el món del futbol, però segueix de ben a prop el dia a dia polític. Entrevistat a el programa ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio, ha explicat que la societat catalana està immersa en un conflicte polític que ha passat a ser judicial, amb dirigents a la presó i tot un poble sent jutjat.

Presas, que va formar part de llistes de la Crida per Sabadell (que forma la part la Cup), afirma que “estic a la política des de la base, on sempre m’ha agradat estar”. La seva actual lluita continua sent la de sempre, “millorar les condicions de la gent amb les conviccions que tinc, des de la feina i el treball diari”. L’exjugador del Barça, de l’Ajax i d’altres equips, ja retirat des de fa uns anys, no renega del seu passat com a esportista, tot i que reconeix que “hi havia contradiccions pel fet d’haver-me dedicat al futbol”, però també ha assegurat que “les contradiccions hi eren, però sempre he intentat mantenir les conviccions i els meus pensaments en total llibertat”
.

Preocupació pel judici als presos polítics

A l’any 2006 Oleguer va publicar el llibre ‘Camí d’Ítaca’, un rumb que actualment Catalunya continua buscant: “La gràcia és el recorregut i fins a on som capaços d’arribar”. En aquest mateix sentit, el sabadellenc ha afirmat que un dels passos va ser “la demostració del poble com a l’1-O”. I que el futur s’ha de decidir amb unió: “Cap a on anem és decidir col·lectivament i empènyer”.

Tot i això, Oleguer assegura que ara “estem encallats” i que “l’estat espanyol no està encallat i està preparat per seguir la seva dinàmica repressora”. Per aquest motiu ha reafirmat que “intentem trobar un camí comú per avançar”.

En aquesta línia, Oleguer Presas ha continuat el seu discurs dient que “les organitzacions han de portar a espais de reflexió i portar una resposta unitària”. “S’hauria de donar resposta perquè quan escoltes i veus com està anant el judici, és preocupant”, afegeix. Però es reafirma dient que “no només és per la independència, sinó per la retallada de drets”.

Gaudir de la feina

Oleguer, però, també ha parlat de futbol, del seu passat i de l’actualitat. Recorda que ell va dir no a la selecció espanyola, que fa un temps ja va explicar que va ser perquè li generava “adversió i rebuig”, i afirma que “no em mesurava gaire quan era futbolista”. Ara mateix els futbolistes sí que mesuren les seves paraules, com Gerard Piqué, tot i que parla més que la resta.

L’exfutbolista ha parlat de l’èxit que va suposar la seva etapa com a jugador i el fet de saber “gaudir”. A hores d’ara està fent un curs d’entrenador, pensant en el futbol amb valors i respecte.

També segueix el Barça i ha parlat del desastre de Liverpool: “Els primers que volien guanyar són els jugadors”. I de la nova samarreta de quadres: “No m’agrada gaire la nova samarreta, soc de la vella escola i tradicional. Les grans marques tenen negoci a fer”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (9-6-2019)

323 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: