OLI EN UN LLUM! A CATALUNYA NOMÉS HI HA UN MILIÓ I MIG DE CONTRARIS A LA INDEPENDÈNCIA

“A Catalunya només hi ha un milió i mig de contraris a la independència”
( TOMEU MARTÍ )
Un dels pocs arguments de polítics i opinadors espanyolistes a Catalunya consisteix a repetir una i mil vegades, amb diferents formes, la mateixa mentida: a Catalunya «només» hi ha «2 milions de favorables a la independència i cinc milions i mig que no ho són». És a dir, fan la trampa de sumar a la minoria contrària a la independència tota la resta de ciutadania que no vota partits independentistes (gent que li és indiferent una opció o una altra, menors que no tenen dret a vot…).

A partir de l’any 2010 (hi ha qui situa la fita abans) es produeix una acceleració del creixement de l’independentisme a Catalunya: hi ha molta gent que es convenç de que, una vegada provades o intentades altres opcions, la única que queda per assolir un major benestar de la majoria de la població resident al Principat és la independència.

La reacció de l’espanyolisme polític i mediàtic consisteix en negar l’evidència i repetir fins a la sacietat que l’independentisme no és majoritari. I quan s’ha intentat comptar (9-11-2014 o 1-10-2017) s’ha boicotejat i s’ha reprimit violentament i judicialment.

Ara, un altre sondeig d’opinió, el de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials d’enguany, mostra que un 44,4% de catalans votaria a favor de la independència de Catalunya, un 33,3% ho faria en contra, un 0,5% optaria pel blanc o nul, el 18,5% s’abstendria i un 3,3% no ho sap o no contesta. Si projectam els resultats a una votació real, el sí a la independència arribaria al 56,7% dels vots.

Les dades del sondeig coincideixen amb les que es produeixen a cada contesa electoral: només un milió i mig de ciutadans (del total de set milions i mig) s’oposa a la independència. O sia que, aplicant el mateix criteri que aplica l’espanyolisme a l’hora de fer els comptes, podem afirmar que a Catalunya només hi ha un milió i mig de contraris a la independència.
Informa:DBALEARS.CAT (17-11-2020)
N.de la R.
Justa la fusta! Algú ja ve a la nostra.Cal no adoptar el llenguatge dels ocupants i canviar-lo com un mitjó. De fet, tot el que diu l’article és de sentit comú i les passades eleccions “autonòmiques” vam guanyar per més del 52%. Per tant, no és que “només” el 48% volen ser independents sinó que “només” el 43% vol restar a Espanya. Per què els vots blancs o nuls s’han de sumar als unionistes? Precisament en un referèndum aquests vots no compten.A veure si ho repetim mil vegades algú més s’hi enganxa, que ja seria hora.Ostres!

378 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: