OMELLA: EN LLOC DE LA DUI UNES ELECCIONS “HAURIEN EVITAT PATIMENTS “

El president de la conferència episcopal espanyola i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, assegura que unes eleccions per comptes de la DUI del 27 d’octubre “haurien evitat el patiment que hi va haver”. Així ho assegura en una entrevista a La Vanguardia, en què diu que “molts teníem l’esperança que es convoquessin eleccions en lloc de procedir a la declaració d’independència”.

Preguntat pel conflicte català, si hi veu solució, Omella explica que “moments més difícils s’han donat en la història. Estem en una fase delicada, complexa, que exigeix ​​buscar una solució, respectant la pluralitat de Catalunya. La taula de diàleg és una bona iniciativa. Jo em sento molt ben tractat a Catalunya. Em sento a gust i admiro els catalans”. També se li demana per si creu que el conficte català és entre catòlics, i el periodista fa aquesta reflexió: “Diguem que bona part dels dirigents de l’PP són catòlics. CDC es va fundar a Montserrat. El president d’ERC, Oriol Junqueras, és catòlic. Estem, substantivament, davant d’un conflicte entre catòlics”. Omella respon amb brevetat: “No! Estem davant d’un conflicte entre éssers humans i partits polítics”.
Informa:ELMON.CAT (8-3-2020)
N.de la R.
No dubto de les bones intencions del senyor arquebisbe que va intentar mediar en el conflicte entre Catalunya i Espanya. Amb tot, no hauria d’oblidar que Rajoy ja havia dit que s’hauria aplicat igualment el 155. D’altra banda, no sé per què unes eleccions havien d’evitar patiments quan el mandat popular de l’1-O era ben clar: independència. Els promotors d’aquestes noves eleccions només aspiraven a la derrota independentista.Ni així se’n van sortir. Per tant,fora bo oblidar-se d’aquest mantra unionista que ara té l’aval del senyor arquebisbe.

203 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: