OMELLA: EN LLOC DE LA DUI UNES ELECCIONS “HAURIEN EVITAT PATIMENTS “

El president de la conferĂšncia episcopal espanyola i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, assegura que unes eleccions per comptes de la DUI del 27 d’octubre “haurien evitat el patiment que hi va haver”. AixĂ­ ho assegura en una entrevista a La Vanguardia, en quĂš diu que “molts tenĂ­em l’esperança que es convoquessin eleccions en lloc de procedir a la declaraciĂł d’independĂšncia”.

Preguntat pel conflicte catalĂ , si hi veu soluciĂł, Omella explica que “moments mĂ©s difĂ­cils s’han donat en la histĂČria. Estem en una fase delicada, complexa, que exigeix ​​buscar una soluciĂł, respectant la pluralitat de Catalunya. La taula de diĂ leg Ă©s una bona iniciativa. Jo em sento molt ben tractat a Catalunya. Em sento a gust i admiro els catalans”. TambĂ© se li demana per si creu que el conficte catalĂ  Ă©s entre catĂČlics, i el periodista fa aquesta reflexiĂł: “Diguem que bona part dels dirigents de l’PP sĂłn catĂČlics. CDC es va fundar a Montserrat. El president d’ERC, Oriol Junqueras, Ă©s catĂČlic. Estem, substantivament, davant d’un conflicte entre catĂČlics”. Omella respon amb brevetat: “No! Estem davant d’un conflicte entre Ă©ssers humans i partits polĂ­tics”.
Informa:ELMON.CAT (8-3-2020)
N.de la R.
No dubto de les bones intencions del senyor arquebisbe que va intentar mediar en el conflicte entre Catalunya i Espanya. Amb tot, no hauria d’oblidar que Rajoy ja havia dit que s’hauria aplicat igualment el 155. D’altra banda, no sĂ© per quĂš unes eleccions havien d’evitar patiments quan el mandat popular de l’1-O era ben clar: independĂšncia. Els promotors d’aquestes noves eleccions nomĂ©s aspiraven a la derrota independentista.Ni aixĂ­ se’n van sortir. Per tant,fora bo oblidar-se d’aquest mantra unionista que ara tĂ© l’aval del senyor arquebisbe.

238 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: