OMELLA: EN LLOC DE LA DUI UNES ELECCIONS “HAURIEN EVITAT PATIMENTS “

El president de la conferència episcopal espanyola i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, assegura que unes eleccions per comptes de la DUI del 27 d’octubre “haurien evitat el patiment que hi va haver”. AixĂ­ ho assegura en una entrevista a La Vanguardia, en què diu que “molts tenĂ­em l’esperança que es convoquessin eleccions en lloc de procedir a la declaraciĂł d’independència”.

Preguntat pel conflicte catalĂ , si hi veu soluciĂł, Omella explica que “moments mĂŠs difĂ­cils s’han donat en la història. Estem en una fase delicada, complexa, que exigeix ​​buscar una soluciĂł, respectant la pluralitat de Catalunya. La taula de diĂ leg ĂŠs una bona iniciativa. Jo em sento molt ben tractat a Catalunya. Em sento a gust i admiro els catalans”. TambĂŠ se li demana per si creu que el conficte catalĂ  ĂŠs entre catòlics, i el periodista fa aquesta reflexiĂł: “Diguem que bona part dels dirigents de l’PP sĂłn catòlics. CDC es va fundar a Montserrat. El president d’ERC, Oriol Junqueras, ĂŠs catòlic. Estem, substantivament, davant d’un conflicte entre catòlics”. Omella respon amb brevetat: “No! Estem davant d’un conflicte entre ĂŠssers humans i partits polĂ­tics”.
Informa:ELMON.CAT (8-3-2020)
N.de la R.
No dubto de les bones intencions del senyor arquebisbe que va intentar mediar en el conflicte entre Catalunya i Espanya. Amb tot, no hauria d’oblidar que Rajoy ja havia dit que s’hauria aplicat igualment el 155. D’altra banda, no sĂŠ per què unes eleccions havien d’evitar patiments quan el mandat popular de l’1-O era ben clar: independència. Els promotors d’aquestes noves eleccions nomĂŠs aspiraven a la derrota independentista.Ni aixĂ­ se’n van sortir. Per tant,fora bo oblidar-se d’aquest mantra unionista que ara tĂŠ l’aval del senyor arquebisbe.

160 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: