ÒMNIUM CULTURAL ENGEGA LA CAMPANYA #COMPARTIMCULTURA

Òmnium Cultural ha engegat aquesta setmana la campanya #CompartimCultura. Es tracta d’una plataforma de continguts digitals per difondre i compartir la cultura en catalĂ , davant la important crisi sanitĂ ria causada pel coronavirus que afecta notablement, entre d’altres, aquest sector. En el lloc web que es posa en marxa aquest divendres l’entitat recopila les iniciatives al voltant del consum cultural que han anat sorgint de manera espontĂ nia. D’altra banda, la campanya #CompartimCultura tambĂ© posa en marxa a partir de dilluns “Confins Culturals”, una proposta de streamings per a tots els pĂșblics i es podrĂ  seguir al canal de Youtube d’Òmnium Cultural. Òmnium col·labora de manera estreta amb el sector cultural per analitzar i consensuar mesures conjuntes en un futur per revertir la greu situaciĂł que afecta el sector arrel de la crisi sanitĂ ria. Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural condemnat a 9 anys de presĂł per l’exercici de drets fonamentals, ha estat l’encarregat d’inaugurar la campanya aquesta setmana. “La lluita genera esperança mentre va fent camí”, ha piulat Cuixart tot citant l’obra Esperança dins la foscor de Rebecca Solnit, l’obra recomanada.

Òmnium aglutinarĂ  doncs totes aquelles propostes culturals, gratuĂŻtes i en catalĂ  que han sorgit espontĂ niament durant el confinament per la crisi sanitĂ ria. Al nou web #CompartimCultura s’hi pot trobar tota l’oferta cultural estructurada en 4 eixos clau: llegir, mirar, escoltar i crear. Llegir per aprofitar i esprĂ©mer totes les iniciatives llançades des del sector editorial, tant llibres com revistes i publicacions; mirar per descobrir i redescobrir les mĂșltiples creacions en format audiovisual; escoltar per transportar-se a travĂ©s de la mĂșsica; i crear, on l’usuari passarĂ  a participar activament en tallers i formacions, entre d’altres.

Pel que fa als “Confins Culturals” via streaming, la primera serĂ  a les 17 h i anirĂ  dirigida als mĂ©s petits, amb els contes dels rondallaires Vivim del Cuentu. Dues hores mĂ©s tard, a les 19 h, serĂ  el torn de la Literatura a domicili. Es tracta de tertĂșlies literĂ ries, una finestra per al sector literari, que tant estĂ  patint aquesta emergĂšncia a les portes de Sant Jordi: presentacions virtuals amb els escriptors i llibreters. Dilluns l’encarregada d’inaugurar-les serĂ  Carlota Gurt, Premi MercĂš Rodoreda d’Òmnium Cultural 2019 amb els contes de Cavalcarem tota la nit. L’acompanyarĂ  el llibreter Xavier Vidal de la llibreria Nollegiu. Tancaran la setmana David Nel·lo, Premi Sant Jordi de novel·la 2019 amb Les amistats traĂŻdes i divendres Gemma Ruiz amb el llibre Ca la Wenling. I a les 22 h, per tancar el dia, podrem veure l’original prisma de la cultura popular creat per Virus Popular. Format per 5 persones que coneixen molt de prop la cultura popular i amb el lema “Contra el virus, bona cara!”, aquesta iniciativa explica com la humanitat ha anat interioritzant i fent seves les conseqĂŒĂšncies de les crisis sanitĂ ries que han sacsejat la histĂČria. Mentre duri la campanya s’aniran sumant mĂ©s accions de streaming al llarg de tot el dia.

La iniciativa #CompartimCultura ja estĂ  activa a xarxes amb el tret de sortida del president de l’entitat, Jordi Cuixart, i tambĂ© del vicepresident, Marcel Mauri, que ha triat el flamant Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2020, el poeta Enric Casasses i el seu llibre El nus la flor. Ja s’han sumat a la campanya desenes de noms reconeguts del mĂłn cultural i la societat civil, com els actors LluĂ­s Marco i SĂ­lvia Bel; els mĂșsics CaĂŻm Riba i Borja Penalba; VĂ­ctor Garcia-Tur, Premi MercĂš Rodoreda 2018; MĂ rius Serra, Enric GomĂ  o l’editor Joan Sala, entre molts altres.
Informa:RACOCATALA.CAT (22-3-2020)

242 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: