ÒMNIUM DEFENSA LA DESOBEDIÈNCIA CIVIL PACÍFICA PER CONSTRUIR UN PAÍS DE TOTHOM

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri de los Rios, ha assegurat que “la desobediència civil pacífica és l’eina per transformar la realitat injusta que hi ha al nostre voltant”. En el judici popular celebrat aquest dimecres a la Rambla Nova de Tarragona en el marc de la campanya Judici a la Democràcia, Mauri ha recordat l’1 d’Octubre com l’acte de desobediència més gran fet en democràcia i l’ha reivindicat: “ho tornaríem a fer i ho tornarem a fer tants cops com calgui”. En aquest sentit, el vicepresident d’Òmnium ha definit la desobediència civil pacífica com un instrument bàsic per construir un país de tothom i per a tothom, tot recordant que “ara mateix hi ha un 23% de la ciutadania en risc d’exclusió social”.

Marcel Mauri de los Rios ha tornat a denunciar el “judici clarament polític” que s’està vivint al Suprem amb Jordi Cuixart, president d’Òmnium, i la resta d’encausats asseguts al banc dels encausats “on s’estan jutjant els drets fonamentals de tota la ciutadania”. El vicepresident d’Òmnium ha denunciat “l’aberració que suposa tenir l’extrema dreta asseguda al costat de l’advocacia general de l’estat controlada directament pel PSOE”. Mauri ha insistit que amb el Judici a la Democràcia estan jutjant els 2,3 milions de votants de l’1-O però també “el 80% de ciutadans d’aquest país que estan en contra que hi hagi presos polítics i estan a favor del diàleg per resoldre el conflicte polític”. “Negligiríem si no anem tots junts a denunciar aquesta vulneració flagrant de drets que ens afecta a tots”, ha sentenciat.

La Rambla Nova, a tocar del Balcó del Mediterrani, de la ciutat de Tarragona ha acollit aquest dimecres un nou judici popular ‘Jo Acuso’ en el marc de la campanya Judici a la Democràcia d’Òmnium Cultural. El debat a quatre bandes ha estat protagonitzat per Marcel Mauri i també per l’advocada, Magda Oranich; David Fernàndez, periodista i activista social; l’escriptora Núria Cadenes; i moderat pel periodista tarragoní Ricard Lahoz. “Estem més obligats que mai a aturar l’extrema dreta i que s’escampi el verí de l’odi i la vulneració de drets humans que és l’essència del feixisme”, ha dit David Fernàndez, i ha recordat que “mai abans en democràcia s’havien vulnerat els drets fonamentals com ara”. Núria Cadenas, al seu torn, ha recordat que amb el judici del Suprem “està en joc la democràcia i afecta tothom” i l’advocada Magda Oranich ha recordat que “en una democràcia la desobediència civil hauria de ser compatible amb la llei però el que passa ara em recorda massa a temps passats”.
Informa:ELMON.CAT (4-4-2019)

507 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: