ÒMNIUM ES PREPARA PER A DURES CONDEMNES

√ímnium Cul¬≠tu¬≠ral es pre¬≠para per res¬≠pon¬≠dre a sent√®ncies ‚Äúdures‚ÄĚ que ‚Äúdol¬≠dran‚ÄĚ, en parau¬≠les del pre¬≠si¬≠dent empre¬≠so¬≠nat de l‚Äôenti¬≠tat, Jordi Cui¬≠xart, lle¬≠gi¬≠des ahir a les Cot¬≠xe¬≠res de Sants abans de comen√ßar l‚Äôassem¬≠blea gene¬≠ral. En la nova carta envi¬≠ada als socis, Cui¬≠xart afirma que la seve¬≠ri¬≠tat de les con¬≠dem¬≠nes que pre¬≠veu tindr√† l‚Äôobjec¬≠tiu de desa¬≠ni¬≠mar i de fer ren¬≠dir el movi¬≠ment sobi¬≠ra¬≠nista i fa una crida a no resig¬≠nar-se i a res¬≠pon¬≠dre units ‚Äúa tots els dem√≤cra¬≠tes de Cata¬≠lu¬≠nya i d‚Äôarreu del m√≥n‚ÄĚ.

El vice¬≠pre¬≠si¬≠dent de l‚Äôenti¬≠tat, Mar¬≠cel Mauri, va con¬≠fir¬≠mar en decla¬≠ra¬≠ci¬≠ons als peri¬≠o¬≠dis¬≠tes que √ímnium es pre¬≠para per ento¬≠mar una sent√®ncia ‚Äúdura‚ÄĚ que no accep¬≠ta¬≠ran perqu√®, rea¬≠firma, l‚Äô√ļnic accep¬≠ta¬≠ble √©s l‚Äôabso¬≠luci√≥ i, per aquest mateix motiu, avisa que tam¬≠poc adme¬≠tran l‚Äôindult que l‚Äôexpre¬≠si¬≠dent soci¬≠a¬≠lista Jos√© Luis Rodr√≠guez Zapa¬≠tero ha tor¬≠nat a posar sobre la taula.

Mauri demana que, davant les pro¬≠nos¬≠ti¬≠ca¬≠des con¬≠dem¬≠nes, els par¬≠tits pol√≠tics i les enti¬≠tats es posin d‚Äôacord en una estrat√®gia de res¬≠posta. Mauri anun¬≠cia que √ímnium tre¬≠ba¬≠llar√† per fer pos¬≠si¬≠ble aquesta ‚Äúres¬≠posta de pa√≠s‚ÄĚ unit√†ria: ‚ÄúEl con¬≠sens √©s impres¬≠cin¬≠di¬≠ble perqu√® el 80% dels ciu¬≠ta¬≠dans d‚Äôaquest pa√≠s no vol que hi hagi pre¬≠sos pol√≠tics, vol una soluci√≥ pol√≠tica i exer¬≠cir l‚Äôauto¬≠de¬≠ter¬≠mi¬≠naci√≥.‚ÄĚ
Tamb√© l‚Äôadvo¬≠cat de Cui¬≠xart, Benet Sale¬≠llas, va afir¬≠mar ahir que ‚Äúno hi ha cap senyal objec¬≠tiu que per¬≠meti de pen¬≠sar que la sent√®ncia ser√† favo¬≠ra¬≠ble, m√©s aviat que l‚ÄôEstat vol ven¬≠jar-se‚ÄĚ. ‚ÄúA curt ter¬≠mini no som opti¬≠mis¬≠tes‚ÄĚ, hi va afe¬≠gir. A la vig√≠lia ja havia estat el dipu¬≠tat de JxCat i advo¬≠cat Alonso Cue¬≠vi¬≠llas qui havia pro¬≠nos¬≠ti¬≠cat con¬≠dem¬≠nes dures. Sale¬≠llas, per√≤, creu que a mitj√† ter¬≠mini les reso¬≠lu¬≠ci¬≠ons jur√≠diques i pol√≠tiques inter¬≠na¬≠ci¬≠o¬≠nals faran rea¬≠li¬≠tat ‚Äúla lli¬≠ber¬≠tat‚ÄĚ dels pre¬≠sos.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (29-6-2019)

431 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: