ÒMNIUM EXIGEIX A SÁNCHEZ QUE RETIRI LES ACUSACIONS CONTRA ELS PRESOS POLÍTICS

El vice-president d’Òmnium, Marcel Mauri, ha exigit al govern espanyol de Pedro Sánchez que retiri les acusacions contra Jordi Cuixart i la resta de presos polítics per l’1-O. Segons Mauri, encara és a temps i la fiscalia i l’advocacia de l’estat poden retirar tota la causa que no s’aguanta per enlloc. ‘Si realment el govern espanyol vol fer creïble l’oferta de diàleg i de buscar solucions, el que ha de fer és deixar d’anar de la mà de l’extrema dreta’, ha defensat en el marc de la Botifarrada Suprema, que Òmnium ha organitzat al districte barceloní de Gràcia. Segons ha explicat Mauri, amb la campanya ‘Jo Acuso’ es vol traslladar a la ciutadania que el judici no jutja només els polítics sinó tota la ciutadania.

La Botifarrada Suprema al districte barceloní de Gràcia s’ha celebrat a la plaça de les Obreres i ha comptat amb una conversa-debat sobre la ‘vulneració actual dels drets fonamentals’ a Catalunya titulada ‘Els drets, a judici’ amb Iolanda Fresnillo, membre de la junta directiva de l’observatori DESCNatza Farré, periodista, i Mauri.

El debat ha estat moderat per la periodista Laura Aznar. ‘Davant de situacions injustícies, el que no farem mai és renunciar a la desobediència civil com a eina de transformació de la societat’, ha dit Mauri. Després de la xerrada s’ha donat pas a la botifarrada, que ha comptat amb l’actuació del grup de rumba ‘Ai, Ai, Ai’ i un taller dels castellers de Gràcia. En aquest acte també hi ha estat present el bus ‘Ens Jutgen A Tots’ que des d’aquest divendres circula pels carrers de Barcelona i de ciutats de l’àrea metropolitana.

389 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: