ÒMNIUM INSTA LES INSTITUCIONS A AFRONTAR ELS ” REPTES DE PAÍS INAJORNABLES “

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha anunciat en una carta als socis que l’entitat explicarà el seu posicionament per als pròxims anys en dos grans actes públics aquest dissabte i durant el mes de maig. Davant la crisi econòmica i social provocada per la Covid-19, Cuixart ha exigit a les institucions catalanes que “afrontin els reptes de país inajornables”. “Els exigirem que estiguin a l’altura per al futur de les pròximes generacions i, sobretot, per a un present digne per als qui més ho necessiten”, ha dit Cuixart. Òmnium es posiciona quan es compleixen dos mesos de les eleccions i la investidura de Pere Aragonès continua bloquejada pel desacord entre ERC i Junts. En l’acte del maig, l’entitat presentarà els seus “reptes estratègics”.

Cuixart fa tres anys i mig que és a la presó i fa unes setmanes va tornar a perdre el tercer grau penitenciari. A la carta adreçada als 185.000 socis de l’entitat, el president d’Òmnium insisteix que “presó i exili són dues cares de la mateixa moneda”, després que, fa uns dies, el Consell per la República es plantegés com un dels esculls per avançar en les negociacions per a la investidura. Cuixart demana “unitat i mobilització” del sobiranista per avançar en la defensa del dret a l’autodeterminació, l’amnistia i la república, i per no “malbaratar” el resultat del 14-F i “aprofitar les victòries des de tots els fronts de lluita”.

De cara a la diada de Sant Jordi, la setmana vinent, Cuixart ha fet una crida a les institucions per posar en marxa un “salconduit cultural” després que el Procicat restablís el confinament comarcal per la mala situació de la pandèmia a Catalunya. “Les conseqüències dramàtiques que viu el sector estan afectant de manera irreversible tota una generació de creadors, artistes i pensadors d’arreu dels Països Catalans”, ha alertat el dirigent independentista. A la carta, també explica que el juliol es posaran en marxa els actes de commemoració dels 60 anys d’història d’Òmnium, una fita que Cuixart defineix com un “èxit col·lectiu de país”.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (16-4-2021)

252 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: