ÒMNIUM INUNDA CATALUNYA DE CARTELLS EN FAVOR DE L’AMNISTIA ARA

Autobusos, estacions de metro i ferrocarrils, autopistes o carrers diversos. Òmnium Cultural ha escampat per totes les comarques catalanes cartelleria amb el lema Amnistia Ara, la campanya a la qual donen suport més de dues-centes personalitats de l’àmbit polític, social, cultural i esportiu que van més enllà de l’espai independentista.

La iniciativa la va engegar fa una setmana l’entitat presidida per Jordi Cuixart, en col·laboració amb la plataforma Som el 80%, amb l’objectiu d’empènyer la classe política a treballar per fer possible una llei d’amnistia que pugui treure els presos independentistes de la presó i acabar, de passada, amb la resta de causes obertes contra centenars de persones arran de l’1-O.

L’expansió pels carrers de Catalunya és la segona fase, que s’encavalca amb el manifest que ja van presentar just la vigília de la reunió entre Quim Torra i Pedro Sánchez i que advoca per l’amnistia com a “part imprescindible per enfortir l’aposta pel diàleg”. Entre els primers signants, destaquen noms vinculats a l’independentisme -Carod-Rovira o Andreu Mas-Colell-, però també d’altres que traspassen les seves fronteres com comuns o exsocialistes -Joaquim Nadal, Xavier Domènech, Gala Pin, Rosa LLuch o Gemma Ubasart-.

Més enllà de la política, destaquen figures com Pep Guardiola, Juliol Manrique, Bonaventura Clotet, Gerard Quintana o Joan Dausà.
informa:ELNACIONAL.CAT (11-2-2020)

202 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: