ÒMNIUM LAMENTA QUE VOX CAMPI LLIURAMENT I QUE ES CRIMINALITZI LA LLIBERTAT D’OPINIÓ

La vicepresidenta d’Òmnium Cultural, Marina Llansana, ha criticat aquest dissabte que Vox “campa” pels carrers de Barcelona “amb un missatge xenòfob i contra els drets més bàsics” i un “discurs inacceptable” mentre que “hi ha persones que porten més d’un any i mig a la presó per haver defensat la democràcia”. “Aquesta setmana hem vist clarament que a l’estat es criminalitza la llibertat d’expressió“, ha dit Llansana, en a les crítiques durant el judici a enganxades de cartells o al dictamen de la JEC “que diu quines paraules poden dir i quines no” els periodistes. “La criminalització de la llibertat d’expressió no la podem acceptar”, ha dit.

Coincidint amb l’inici d’una campanya d’Òmnium per penjar 20.000 cartells arreu de Catalunya sobre la llibertat d’expressió, Llansana ha criticat que Vox faci ús “de la seva llibertat d’expressió amb un discurs inacceptable” mentre el dirigent de la seva organització Jordi Cuixart i la resta de polítics independentistes segueixen a la presó.

La vicepresidenta d’Òmnium ha criticat que el govern del PSOE, a través de l’advocacia de l’estat, “segui colze a colze amb l’extrema dreta” en el judici de l’1-O. Segons Llansana, el president espanyol Pedro Sánchez ha de decidir “què vol fer”, si “seguir al costat de l’extrema dreta compartint arguments i acusacions” o “iniciar un diàleg sincer amb els sobiranistes”.

Informa: ELMON.CAT (30-3-2019)
553 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: