ÒMNIUM ORGANITZA UN ” SPRINT SOLIDARI” PER RECAPTAR FONS

Des d’avui i fins el 9 d’abril, Òmnium Cultural fa una gran marató per a recaptar fons per a combatre el coronavirus 2019, l”Esprint solidari’. Per cada euro que hi aportin els socis i els simpatitzants, l’entitat n’aportarà un altre, fins a arribar a 100.000. La campanya servirà per a donar suport a quatre projectes: ‘Resposta coronavirus!’, dels equips d’investigació i assistència de l’Hospital Clínic de Barcelona; l’assaig clínic #JoEmCorono, dels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet; la campanya de donacions per a material sanitari, del Col·legi de Metges de Barcelona i la Fundació Àngel Soler Daniel; i la recaptació i distribució de menjar que gestiona el Banc d’Aliments.

El president, Jordi Cuixart, ha dit que la comunitat científica aconseguiria de trobar una sortida a aquesta crisi sanitària. El vice-president de l’entitat, Marcel Mauri, ha afegit que s’havia d’actuar ‘amb les eines del segle XXI’ des de Catalunya i que calia mobilitzar-se ‘a favor de la ciència i amb solidaritat’ en un moment en què l’estat espanyol ‘actua amb formes pròpies del segle XIX: amb llenguatge militar i bèl·lic, amb l’ús dels Borbons i amb recentralització’. Mauri demana de fer ‘un esprint solidari’ que estigui encapçalat per Òmnium Cultural, que té ‘expertesa’ en ‘lideratge civil i micromecenatge’.

L’entitat creu li correspon d’exercir aquest paper perquè és ‘l’entitat cívica amb més socis del país’. De fet, ha aturat els projectes regulars per abocar-se a la lluita contra la pandèmia. Òmnium creu fermament que la mobilització ciutadana ‘és més imprescindible que mai, encara que ara s’hagi de fer des de casa’.

Qui vulgui fer una aportació o vulgui informar-se dels projectes ho podrà fer a la pàgina web de la campanya. L’aportació d’Òmnium sortirà de tots aquells projectes que l’entitat s’ha vist obligada a aturar a conseqüència de la crisi sanitària i de la petició d’experts i d’institucions de romandre a casa.

Informa:VILAWEB.CAT (30-3-2020)

496 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: