“OMPLIM ESTRASBURG” MANT√Č L’ACTE PER ACOMPANYAR ELS EURODIPUTATS

N√öRIA ORRIOLS
Davant el malestar que havia aixecat la desconvocat√≤ria de la manifestaci√≥ per acompanyar l’expresident Carles Puigdemont i l’exconseller Toni Com√≠n el seu desembarcament al Parlament Europeu el 13 de gener pels recels que havia generat la marxa en el Consell de la Rep√ļblica, Omplim Estrasburg ha rectificat i ha decidit fer un acte a la una del migdia a l‚Äôesplanada que hi ha davant l’Eurocambra que s’allargar√† fins a les tres. D’aquesta manera, la plataforma vol donar resposta a totes aquelles persones que ja havien adquirit bitllets de vol o que ja havien organitzat autobusos per pujar-hi, tot i que les entitats independentistes, com l’ANC o √ímnium, se n’hagin desent√®s seguint el criteri del Consell per la Rep√ļblica.

Tot i que el Consell per la Rep√ļblica va manifestar en un comunicat que les protestes s’han de vehicular a les institucions espanyoles despr√©s de la sent√®ncia del TJUE que avala la immunitat d’Oriol Junqueras i de retruc de Puigdemont i de Com√≠n, la plataforma independentista considera que el veredicte de Luxemburg “ha obert una escletxa en el silenci de les institucions i dels estats membres de la UE respecte al conflicte entre Catalunya i Espanya” i que cal aprofitar-ho per pressionar perqu√® intervinguin per resoldre el litigi que “oposa els drets dels pobles als drets dels Estats”.

“I si la instituci√≥ que ens representa com a ciutadans i pobles √©s el Parlament Europeu, √©s doncs al Parlament Europeu que adre√ßarem la nostra petici√≥ formal d‚Äôobligar Espanya a posar fi a la greu violaci√≥ dels nostres drets de representaci√≥ pol√≠tica i, m√©s enll√†, de recon√®ixer el dret a l‚Äôautodeterminaci√≥, com a √ļnica soluci√≥ per a resoldre el conflicte entre Espanya i Catalunya”, afegeix el comunicat d’Omplim Estrasburg.

En aquest sentit, Omplim Estrasburg deixa clar que “els catalans i catalanes no volem seguir mirant la llibertat des de la graderia” i avisa que no accepten que “se‚Äôns tracti com a refugiats pol√≠tics de la repressi√≥ espanyola, amb gent empresonada, represaliada, perseguida i castigada”. “Recolzats ara en una sent√®ncia favorable i amb la veu activa dels nostres Eurodiputats al Parlament Europeu, estem fermament conven√ßuts que hem de persistir en la lluita pel reconeixement, per part de les Institucions de la UE, dels nostres drets fonamentals com a ciutadanes i ciutadans europeus”, conclou el comunicat.

Durant l’acte, llegiran el manifest que han elaborat on demanen que “Espanya no posi obstacles a l’exercici del seu mandat com a eurodiputats” i exigeixen al Parlament Europeu, a la Comissi√≥ Europea i al Consell que obliguin Espanya a “complir la sent√®ncia del TJUE i a garantir el dret de representaci√≥ pol√≠tica de totes les catalanes i catalans”, m√©s enll√† de reclamar al Parlament Europeu que reconegui “el dret a l’autodeterminaci√≥ i que obligui Espanya a fer-lo efectiu com a soluci√≥ al conflicte pol√≠tic entre Catalunya i Espanya”.

L’acte servir√† per recollir m√©s signatures d’adhesi√≥ al manifest, que han subscrit gaireb√© 3.500 persones, per presentar una petici√≥ formal al Parlament Europeu d‚Äôacord amb l‚Äôarticle 227 del Tractat de Funcionament de la UE. La plataforma confia que Puigdemont i Com√≠n, que van anunciar que hi assistirien si no coincidia amb el ple, i tamb√© de Diana Riba, siguin presents a l’acte.

Omplim Estrasburg insta a tothom que hi vulgui assistir a enviar un correu electrònic a omplimestrasburg2020@gmail.com indicant el nom, nombre de persones, la forma de desplaçament preferida i el lloc de sortida. La resposta arribarà en un màxim de 24 hores.

Informa:ARA.CAT (30-12-2019)

258 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: