ORIOL MITJÀ REP UN PREMI PER DEFENSAR L’AUTODETERMINACIÓ I ELS PRESOS

Bellpuig (Urgell) ha lliurat aquest dissabte al migdia el Premi Estel, que en la seva 29a edició ha distingit l’epidemiòleg Oriol Mitjà. L’alcalde del municipi, Jordi Estiarte, ha explicat que s’ha guardonat Mitjà per ser “un ferm defensor de la causa a favor dels presos polítics i les llibertats i del dret a l’autodeterminació de Catalunya aprofitant l’empenta mediàtica que ha tingut com a científic”. Oriol Mitjà no ha pogut anar a recollir el premi personalment i en el seu lloc ho ha fet el metge Martí Vall, membre de l’equip de Mitjà a l’hospital Germans Trias i Pujol. El premi Estel és impulsat per l’Ajuntament de Bellpuig i en la seva elecció hi participen les diferents entitats del municipi.

El premi Estel es lliura de manera ininterrompuda des de l’any 1991 i és impulsat per l’Ajuntament de Bellpuig. En la seva elecció hi participen les diferents entitats socials, culturals, esportives i polítiques del municipi i s’atorga a les persones, entitats o institucions que durant l’any s’han destacat per la defensa de la llengua i la cultura catalana o per haver realitzat alguns tipus d’acció relacionada, directament, amb el territori català.

L’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte, ha volgut deixar clar que el premi Estel no valora la trajectòria professional d’Oriol Mitjà en lluita contra la covid-19, sinó per la seva “constant reivindicació dels drets dels presos i dels drets nacionals de Catalunya sempre que ha tingut intervencions públiques”.

Per motius d’agenda, Oriol Mitjà no ha pogut anar a l’acte d’entrega del premi que s’ha fet aquest dissabte al migdia a Bellpuig, dins els actes de la Festa Major del municipi urgellenc. Tot i això, Estiarte confia que l’any vinent Mitjà pugui desplaçar-se a Bellpuig a llegir el manifest de la 30a edició del premi.

En nom d’Oriol Mitjà, el guardó l’ha recollit el doctor Martí Vall, membre de l’equip de Mitjà a l’hospital Can Ruti, qui ha ressaltat el “compromís” de l’epidemiòleg amb “el país, la causa i amb la justícia”. Així, ha indicat que és poc freqüent que persones amb un nivell professional com el de Mitjà “prenguin compromís amb algunes coses”. “Crec que l’honra que un home amb una capacitat, tant de treball com de qualitat científica, al mateix temps també tingui aquest compromís”, ha dit Vall.

L’acte ha continuat amb la lectura del manifest que enguany havia d’anar a càrrec de l’empresari Josep Maria Matamala, guanyador del premi l’any anterior. Finalment, Matamala no hi ha pogut assistir per motius familiars i en el seu lloc el manifest l’ha llegit la seva filla Neus Matamala. L’acte ha finalitzat amb l’himne dels Segadors.

L’acte d’entrega del premi, que s’ha fet a la plaça Ramon Folch, s’ha adaptat a la situació actual. S’ha reduït l’aforament i totes les cadires s’han situat amb la distància de seguretat corresponent. A l’acte hi ha assistit una seixantena de persones.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (12-9-2020)

RELACIONATS

Torrent respon a Puigdemont: “Jo també podria fer tot un llistat de retrets, però no hi entraré”

Catalunya prorroga 15 dies les mesures de salut pública per contenir el coronavirus

ERC no abraça la Via Venturós: “La resposta a la inhabilitació ha de defugir de simbolismes”

Canadell: “Espanya ens està arrossegant a la fallida i al desastre més absolut”

Manifestants del CDR sentencien l’Estat en un judici simbòlic i cremen un ninot amb les cares de Felip V i Felip VI

L’esquerra independentista recrimina al Govern que no faci passos cap a la independència i “reprimeixi”
EDITORIAL
Superem el 50% en les pròximes eleccions i declarem la independència
“Partits independentistes: sit and talk! Treballeu per sumar més del 50% aquestes eleccions. I després, respecteu el mandat de l’1 d’Octubre i declareu la independència!”
Llegir més >

L’ULL DE DÈU
El director de La Vanguardia proposa un acord d’ERC amb el PDeCAT
Crónica Global omple les tertúlies de Catalunya Ràdio fins i tot amb un càrrec públic cessat per presumpte violència de gènere
President Puigdemont: Ara toca trencar el pacte a la DIBA

343 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: