ORIOL MITJ√Ä: ” SEGUR QUE AL JUNY SEGUIREM CONFINATS “

L’epidemi√≤leg Oriol Mitj√† ha assegurat en una entrevista a R√†dio 4 que a finals de juny encara hi haur√† confinament. “Segur que s√≠, ha sigut una pand√®mia terrible i les mesures que tenim per controlar-la s√≥n molt limitades, no s√≥n farmacol√≤giques”, ha apuntat.

Sobre l’estiu, ha explicat que no es podran fer vacances tal com s’entenien fins ara perqu√® “hi haur√† restriccions”, tot i que ha apuntat que a la platja s√≠ que s’hi podr√† anar, per√≤ seguint mesures com podrien ser sectoritzaci√≥ per franges hor√†ries. Ha considerat que aix√≤ caldr√† valorar-ho d’aqu√≠ a un mes, per√≤ ha augurat que “no ser√† una situaci√≥ totalment normalitzada”.

La sortida dels nens

Mitj√† ha considerat que la proposta de l’Estat per a la sortida dels nens “no √©s la m√©s precisa” i ha alertat que l’√†mplia franja hor√†ria pot generar situacions “perilloses”. En l’entrevista ha avalat que nens i adolescents surtin a estones, per√≤ ha assegurat que li fa “por” que diumenge “a l’hora del vermut tothom surti a passejar”. Per aix√≤, ha defensat la seva proposta de franges hor√†ries per edats i ha alertat que a Catalunya la situaci√≥ √©s “una mica pitjor” que a la resta de l’Estat i s’haur√† de ser “m√©s previnguts”.

Per Mitj√†, permetre la sortida dels nens i adolescents entre les 9 i les 21.00 hores implica una “franja massa √†mplia de mobilitat” que, a m√©s, tamb√© es barreja amb entrades i sortides de la feina. “Es podria haver acotat o fer d’una manera per restringir-ho m√©s, per exemple amb franges hor√†ries per edats”, ha declarat.

De fet, ha assegurat que si es mantenen les dificultats per mantenir la transmissibilitat per sota d’1 “√©s possible un rebrot en ple estiu”. Per aix√≤, ha fet una crida a la prud√®ncia per no perdre el control de l’epid√®mia. Mitj√† ha assegurat que aquests rebrots s√≥n molt t√≠pics en aquest tipus de pand√®mies.

L’epidemi√≤leg ha explicat que la soluci√≥ per tornar a la normalitat passa per trobar la vacuna contra la Covid-19, per√≤ ha afirmat que aix√≤ pot trigar “un any o m√©s”. Pel que fa a l’estudi sobre l’hidroxicloroquina que ha liderat, ha reconegut que estan trigant m√©s del que esperaven i que encara poden trigar dues setmanes m√©s a tenir resultats.

Mitj√† ha defensat tamb√© el pla de desconfinament que ha presentat al Govern i ha assegurat que li agradaria molt que se’l poguessin fer seu altres comunitats o l’Estat perqu√® s’ha fet basant-se en l’evid√®ncia cient√≠fica i l’experi√®ncia d’altres pa√Įsos. De fet, ha explicat que els han contactat des de les Illes Can√†ries i el Pa√≠s Basc per interessar-se per aquesta estrat√®gia.

Informa:ELNACIONAL.CAT (24-4-2020)

242 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: