OVACIÓ I CRITS DE LLIBERTAT PER AL PRESOS EN LA NIT DE L’EMPRESARI DE CECOT

Els més de mil empresaris que han participat a la Nit de l’Empresari que celebra anualment Cecot han arrencat a aplaudir quan el president de la patronal, Antoni Abad, ha iniciat un discurs fent una referència als presos polítics dient: “Saludem els que no ens poden acompanyar. Us enyorem. Us volem entre nosaltres”.

En aquell moment, tota la platea del Teatre Nacional de Catalunya ha començat a aplaudir. Una mica després, els empresaris s’han aixecat i han cridat “Llibertat”.

Posteriorment, Antoni Abad, que ha assegurat que la recent sentència del Tribunal Suprem sobre el Procés “no ha resolt res” i “l’únic que ha demostrat és la incapacitat de la política per afrontar i resoldre les qüestions que l’evolució social comporta”.

El president de l’organització, Antoni Abad, ha assegurat que “l’Estat decep” a l’ignorar les peticions que arriben des de Catalunya, ja que “la qualitat democràtica es basa en construir respostes”. Abad ha pronunciat un discurs davant del president de la Generalitat, Quim Torra, i altres consellers durant la tradicional Nit de l’Empresari, celebrada al Teatre Nacional de Catalunya i durant la qual s’ha premiat Jaume Alsina, fundador del grup BonÀrea, per la seva trajectòria.

La patronal vallesana ha mostrat també la seva preocupació pels “brots de violència” viscuts durant la setmana passada i per les conseqüències que se’n derivin en termes “econòmics, humans i reputacionals”. Abad ha afirmat que cal avançar i superar obstacles i que aconseguir-ho “obliga a negociar”.

Desconcert total al món econòmic després de la sentència

A banda de la sentència, el líder patronal també ha anunciat que ha plantejat a Foment del Treball la celebració d’una cimera “transversal i unànime” per exigir “el que és econòmicament lògic i territorialment just”. En definitiva, un gran acte empresarial per millorar les condicions econòmiques de Catalunya.

A més, Abad també ha exhortat els governs de Catalunya i Espanya a aprovar pressupostos, ja que actualment totes dues administracions els tenen prorrogats.

Intervenció de Sánchez Llibre

De manera excepcional, ja que no és gens habitual que passi, a la trobada anual de Cecot hi ha parlat també Josep Sánchez Llibre, president de Foment, patronal de la qual Cecot forma part. Al seu parlament, Llibre ha afirmat que “la situació dels presos ha provocat un fort impacte emocional a la societat catalana” i ha expressat la seva “greu preocupació pels fets violents dels darrers dies”. A més, ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que “contribueixi, amb la complicitat necessària de les altres administracions, que aquests actes violents no es tornin a repetir”.

Informa:ARA.CAT (22-10-2019)

303 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: