PABLO IGLESIAS, EL TERTULIÀ QUE PARLA EN CASTELLÀ I QUE MÉS COBRA D'”ELS MATINS” DE TV3:11.500 EUROS

El tertulià que més cobra d”Els matins’ de TV3 és castellanoparlant: 11.500 euros
TV3 exerceix la transparència als programes que no fan productores externes, com Els matins. I se sap què cobra cada tertulià
(MARC VILLANUEVA )

TV3 exerceix un bon sistema de transparència però a mitges, només amb els programes de producció pròpia. Al seu web fa públic quant cobra cada tertulià que va al programa que no és coproduït. Per això no se sap mai què cobra Victor Amela o Josep Maria Silva o Agnès Marquès o Jair Domínguez o Marc Ribas per presentar, co-presentar o fer tertúlia als seus programes produïts per empreses externes a TV3. Així s’ha determinat i ningú no gosa canviar-ho. És un greuge comparatiu pels tertulians de programes que fa tota sola TV3 com Tot es mou, Més 324 o el que ara ha aixecat la polèmica, Els matins.

El programa d’Ariadna Oltra té un tertulià molt famós que se sap des de fa mesos quin és el seu sou estimat per aparèixer un cop per setmana de tertulià a TV3. Es diu Pablo Iglesias i té previst cobrar 11500 euros de setembre a juliol. Uns 300 euros bruts per tertúlia. És molt o poc? En comparació a altres tertulians del mateix programa és moltíssim.

Ningú se n’havia adonat fins que ho ha fet notícia el web The Objective: “TV3 sitúa a Pablo Iglesias entre sus colaboradores mejor pagados: 11.500 euros”. La informació està disponible al web de TV3 a un clic. Nom: IGLESIAS TURRION, PABLO. Intervencions com a tertulià/na al programa Els Matins durant la temporada 2022-2023. Import estimat”. És estimat perquè si per qualsevol causa deixés de fer de tertulià ja no els cobraria tots. Però què cobren altres tertulians d’Els matins?

Un simple clic permet saber que per exemple Montse Tura, també expolítica i que coincideix a la taula amb Iglesias, té previst cobrar per tot l’any 2500 euros. Amb l’afegit que ella s’ha de pagar el transport fins a Sant Joan Despí mentre l’exvicepresident espanyol sempre connecta des de casa seva a Madrid. Altres noms: Jordi Barbeta, periodista d’El Nacional, 3125 euros l’any. David Fernàndez, ex de la CUP, 5000 euros. Tot sempre és el que el programa té previst gastar-se en col·laboracions setmanals durant tota la temporada en cada tertulià. I cadascun cobra un catxé. El de Pablo Iglesias, que també fa de tertulià a la SER amb Àngels Barceló, és el més alt dels que es coneixen de TV3, dels programes no externalitzats. Si el programa decideix que el vol, pacta una factura i es cobra cada mes per totes les tertúlies fetes. Iglesias no parla català però l’entén i defensa el dret a decidir dels catalans. Agradarà més o menys. I s’agraeix saber quant cobra. A diferència de molts que s’omplen la boca de transparència i amaguen quant cobren de TV3.

Informa:ELNACIONAL.CAT (23-I-2023)

65 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: