PACTAR AMB EL PSC ÉS PACTAR AMB EL 155, DESTRUIR EL PAÍS

On és el “manifest ‘Som 80’ ?

(  JOAN PUIG  )

Els signants del document per un pacte Maragall – Colau obliden que la llista del president legítim aporta la unitat de la Casa de la República i ha guanyat les eleccions europees amb vots procedents de la CUP, ERC, Comuns i altres moviments. Una victòria transversal, igual que van fer els republicans a les eleccions espanyoles.

Ens omplim la boca que som el 80, el manifest impulsat per Òmnium, i resulta que ara no existeix cap iniciativa per demanar uns acords globals en aquest sentit en els pactes municipals i supramunicipals que aconsegueixi que els del 155 tinguin el menor poder possible. Si no existeix un acord que reculli l’expressió del 80%, els del 155 obtindran molt de poder territorial que anirà en contra de la voluntat majoria de la ciutadania. Com explicarem a la gent que malgrat guanyar no tenim el govern de moltes institucions?

Sense un acord de la gent de “som el 80” podem perdre l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona, no guanyem a Sabadell, perdérem poder a l’AMB i podem tenir problemes en altre parts del territori.

Per cert, fart de tots aquells que s’apoderen del mentre “sóc d’esquerres” i resulta que d’esquerres no tenen res, només paraules buides. Algú em pot dir que ha fet Colau des de l’esquerra amb quatre anys de govern a la capital de Catalunya? Florentino Perez i les grans empreses de l’IBEX han viscut millor que mai, les classes populars són les que han sortit perjudicades per l’augment de la inseguretat a la ciutat, per l’augment de preus del lloguer i de l’habitatge. Els grups Godó i Zeta han seguit rebent diners públics com mai, els de l’Upper Diagonal estan feliços pel poder que mantenen i malgrat tot s’ha de beneir que per la cadira, Ada Colau pugui ser alcaldessa amb els vots “gratuïts” de l’extrema dreta de Manuel Valls.

PD: A l’atenció d’Òmnium i l’Assemblea, molts esperem un manifest del 80% exigint pactes de país i per la República i l’autodeterminació i evitem atorgar el poder als del 155. On està el manifest “Som el 80”?

347 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: