PALUZIE: ” AMB MOBILITZACIONS NO N’HI HA PROU I EL DIÀLEG NO ÉS REALISTA “

( QUICO SALLÉS )

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, està disposada a que l’entitat civil sigui el tàbac del cavall adormit del procés. Si ahir advertia que amb mobilitzacions no n’hi ha prou, aquesta tarda ha reivindicat la unilateralitat i ha definit la via de diàleg com “no realista”. En un debat amb altres entitats sobiranistes dels Països Catalans, celebrat aquesta tarda a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada (El Conflent).

Paluzie ha criticat la reducció a un 9% de la població que defensa la via unilateral del darrer baròmetre d’Opinió del Centre d’Estudis d’Opinió. “Si em pregunten si prefereixo un referèndum acordat o la via unilateral, sempre diré és millor una via negociada; un procés d’independència negociat sempre és millor que no pas unilateral; però la via del diàleg no és realista”, ha argüit. En aquest sentit, Paluzie insisteix que reduir a un 9% els “unilateralistes” no és rigorós perquè la gran majoria, tot i apostar la possibilitat de la unilateralitat, reconeixerien que és millor la via negociada però aquesta és poc realista perquè l’Estat “ni reconeix com a subjecte polític Catalunya”.

“La unilateralitat no és una insurrecció perquè nosaltres tenim una legitimitat i sobirania que rau en un parlament”, ha reblat. “Encara no han prohibit votar partits independentistes, tenim majories democràtiques en parlament democràtic”. “El Primer d’Octubre va ser unilateral”, ha reivindicat, “perquè l’Estat no tenia voluntat d’acordar-lo, amb una majoria del Parlament al darrera, i la força que li donava que fos organitzat pel Govern en donar-li oficialitat”.

“Allò que no podia fer el Govern per la repressió ho feia el moviment popular”, ha remarcat. “Si l’1-O hi va haver desobediència civil i institucional, la independència l’haurem de fer amb les dues”, ha constatat. “Per arribar a la independència cal la desobediència civil i institucional”, ha subratllat. Una estratègia que uniria les tres potes del que fins ara ha estat la infanteria independentista: majories parlamentàries, un Govern “embrió d’un executiu d’una República” i i la mobilització popular de la societat civil organitzada”. La tesi de Paluzie es complementa amb la “confrontació democràtica” que ahir va plantejar a la UCE el president Quim Torra i que ERC no acaba de comprar perquè considera que és “ridícul” el paper que poden fer les institucions davant el poder de l’Estat.

La presidenta de l’ANC està convençuda que a l’Octubre de 2017 l’independentisme “perd força i la recupera l’Estat”. “Estem en una etapa de transició que ja dura dos anys, en què s’ha gestionat el dol de la repressió i que ha desdibuixat el futur polític”, ha reblat. L’errada de principi, per Paluzie, seria que l’independentisme va pensar que el referèndum seria l’eina per negociar amb l’Estat”.
Informa:ELMON.CAT (21-8-2019)

N.de la R.
Una altra que ve a la meva.Cal tancar d’una vegada per totes el diàleg amb Espanya. Cal desemmascarar a tots els seus partidaris. En efecte, hi ha d’haver desobediència institucional i civil.Però, desgraciadament, el primer pas l’haurà de fer el poble ocupant els principals centres de poder i les infraestructures importants amb milers de persones i de forma pacífica. Si no fem una demostració de força estem perduts.Suposo que ningú no pensa que això ho faran els Mossos.I només després d’haver assegurat aquesta ocupació amb un període més o menys llarg aleshores els polítics haurien de fer la seva feina. Pensar que primer els polítics han de proclamar de “facto” la independència seria portar-los a l’escorxador espanyol una altra vegada. Tornarem a repetir els errors? L’ANC ha fet un pas més: per fi, s’ha desmarcat dels tarambanes–per dir-ho de forma suau -que volen el diàleg amb l’estat o sigui amb la paret. Cal ser boig

333 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: