PALUZIE CRITICA EL GOVERN PUIGDEMONT PERQUÈ VA NEGOCIAR AMB ESPANYA I NO LA DUI

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha lamentat que el Govern de Puigdemont “convertís la negociació amb l’Estat en un objectiu” i no implementés la independència. En el tercer aniversari de la declaració unilateral d’independència (DUI), en un article a El Punt Avui, Paluzie ha criticat que l’executiu no la proclamés fins “el darrer cop de porta de l’Estat al diàleg”. L’entitat ha assegurat que la DUI “continua pendent de llibertat” i que cal “empènyer” les institucions. Precisament, el Secretariat Nacional de l’entitat sotmetrà a votació dels socis accions de cara a les eleccions. Proposen comparar els programes electorals dels independentistes i vetllar perquè el futur Govern sigui fruit de la màxima “concentració de forces”.

La posició de l’ANC davant les eleccions del proper febrer que es va aprovar el passat diumenge i que se sotmetrà a votació dels socis contempla altres propostes. Planteja diferents iniciatives de cara als comicis, fins a la constitució del futur Govern i pel seguiment de l’actuació del nou executiu i el Parlament.

Fins a les eleccions, proposen no participar en taules de recerca d’unitat estratègica en creure que són “exercicis retòrics balders”, fer una comparativa setmanal durant la campanya electoral dels programes dels partits independentistes, promoure debats i incentivar la votació “activa i massiva” de l’electoral independentista. També promoure un decàleg d’accions i principis per avançar cap a la independència.

Fins a la constitució del nou Govern, reclamen que les institucions tinguin el mandat d’actuar com un “bloc cohesionat” de representants de la societat per “avançar cap a la ruptura democràtica amb l’estat ocupant”. Reclamaran “acords col·lectius de bloc cohesionat” per garantir la força a la Mesa del Parlament i a la presidència.

“Vetllarem perquè el govern que nomeni el/la MHP, no sigui fruit de pactes parcials, sinó que reuneixi la màxima concentració de forces”, sostenen. També proposen activar les assembles exteriors per donar a conèixer el seu decàleg.

Finalment, per fer el seguiment de l’actuació del nou govern i el Parlament, proposen que l’ANC faci un informe trimestral sobre l’acció governamental i el desenvolupament del decàleg. “Convocarem la ciutadania a mobilitzar-se davant del Govern i el Parlament per exigir el compliment del mandat atorgat”, han plantejat.

També plantegen impulsar un congrés internacional de precedents d’independències unilaterals i crear el Llibre blanc de les independències unilaterals.

Incidir perquè les eleccions siguin plebiscitàries
En una altra proposta de resolució que l’ANC plantejarà als socis, es parla d’incidir de forma “decisiva, clara i contundent” perquè les properes eleccions siguin un “plebiscit sobre la independència”. ”

Informa:ELMON.CAT (27-10-2020)

215 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: