PALUZIE DISPARA AMB BALA CONTRA CCOO PEL SEU CONFORMISME AMB LA SITUACIÓ D’ARA

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha sortit al pas de les crítiques que ha llançat el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, a la direcció de l’entitat. Paluzie li ha recriminat que refusi les proclames a aturar el país en cas de sentència condemnatòria pel judici contra el procés. ‘Si a ell li sembla que ens hem de quedar a casa i com a molt fer una manifestació, em sembla que desconeix la societat; perquè els mateixos afiliats li exigiran que no ens podem quedar impassibles’, ha dit la presidenta de l’ANC. En relació al directori d’empreses compromeses amb l’autodeterminació, Elisenda Paluzie considera que el mateix Pacheco, com a líder sindical, hauria d’estar ‘encantat’ que s’hagi promogut, perquè ‘fomenta una economia diferent’ i empodera el consumidor. Ha posat com a exemple la Marxa de la Sal de Gandhi per demostrar ‘l’ús del poder del consumidor’ i ha dit que, en el cas del directori que impulsa l’assemblea, el cercador s’emmarca també ‘en una estratègia de lluita no violenta i de no cooperació amb els poders polítics opressors i el capitalisme d’amiguismes’. ‘Crec que el senyor Pacheco desconeix molt la campanya i les lluites que s’han fet per transformar el capitalisme a nivell global’, ha conclòs la presidenta de l’ANC.

En una entrevista a l’ACN, el secretari general de CCOO ha criticat que l’assemblea segueix una estratègia ‘errada’ i continua ‘Aprofundint en la polarització’. I com a exemples, ha posat el cercador d’empreses independentistes, que l’ANC demani l’afiliació a sindicats sobiranistes o que cridi a aturar el país en cas de sentències condemnatòries. La presidenta de l’ANC refusa de ple aquesta visió. I sosté que, precisament ara és quan cal mantenir la mobilització als carrers. També ha dit que ‘els mateixos afiliats li exigiran que no ens podem quedar impassibles davant la repressió’.

En la mateixa línia també s’ha expressat el vice-president de l’ANC, Pep Cruanyes. ‘Com a dirigent d’un sindicat, Pacheco ha de recordar la seva història; i ells perfectament saben que la repressió política, que van viure durant el franquisme, també va contra el moviment’, ha afirmat. I hi ha afegit: ‘Per tant, no només serà la sentència del Suprem, sinó tots els processos que demostren que l’estat intenta aturar el camí cap a la independència; i contra això hi hem de respondre’.

Informa:VILAWEB.CAT (13-7-2019)

327 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: