PALUZIE: ” EL PAÍS NO ES POT QUEDAR IGUAL SI HI HA UNA SENTÈNCIA CONDEMNATÒRIA “

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha assegurat aquest dissabte que si la sentència del judici al procés és condemnatòria, “el país no es pot quedar igual” i ha cridat a tots els ciutadans a sumar-se a les mobilitzacions de resposta a la mateixa en una entrevista al Via Lliure de Rac1.

La líder de l’Assemblea, ha assegurat que les cinc marxes lentes que acabaran a Barcelona tenen el suport dels partits independentistes i dels comuns a nivell local. En la mateixa línia, Paluzie també ha comentat que encara no han parlat amb l’alcaldessa de Barcelona per saber si dona suport a la mobilització.

Alhora, Paluzie ha sentenciat que aquestes marxes es faran quan surti la sentència “no són un pícnic per entretenir la gent” sinó que una mostra per condemnar-la. Per acabar, la líder de l’ANC ha assegurat que aquesta no serà l’única resposta que hi haurà a la sentència del Suprem i que a mesura que avancin els dies se n’anunciaran de noves.

Les columnes, anomenades Marxes per la Llibertat, sortiran de Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona, i tenen previst recórrer 100 km a peu en tres dies per confluir finalment a Barcelona. A més, el mateix dia de la sentència també es convocaran concentracions a les 20 h en diverses ciutats del país. Un cop surti publicat el veredicte del Suprem, les dues entitats faran públiques les accions concretes a través dels seus canals oficials. També han assegurat que “cada etapa començarà i acabarà en un nucli urbà, des d’on s’oferirà, a preu simbòlic, esmorzar, dinar i sopar populars”, així com hi haurà la possibilitat de pernoctar “de forma gratuïta”, reservant-ho prèviament al web www.marxesperlallibertat.cat.

PÍCNIC PER LA REPÚBLICA

La plataforma Pícnic per la República, una de les que promou actes de desobediència per quan surti la sentència de l’1-O, ha anunciat una acció pel diumenge 13 d’octubre.

“Us convoquem al nostre primer pícnic (sí, n’hi haurà més i més sorpreses!) el diumenge 13/10, a les 10 del matí, a un lloc de Barcelona que us concretarem només uns minuts abans. Estigueu atentes a les xarxes. Us en seguirem donant més informació els pròxims dies‼️”, ha indicat a la xarxa.

⚠️⚠️ Us convoquem al nostre primer pícnic (sí, n’hi haurà més i més sorpreses!) el diumenge 13/10, a les 10 del matí, a un lloc de Barcelona que us concretarem només uns minuts abans.⚠️⚠️

‼️Estigueu atentes a les xarxes. Us en seguirem donant més informació els pròxims dies.‼️

— PicnicxRepública (@PicnicxRep) October 4, 2019
Pícnic per la República ha assegurat que totes les seves accions seran no-violentes i desenfadades.
Informa:ELNACIONAL.CAT (5-10-2019)

401 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: