PALUZIE: “LA GENT TÉ GANES DE SORTIR I DE MOBILITZAR-SE “

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, confia que la pròxima manifestació de l’Onze de Setembre serveixi per reprendre la mobilització independentista després d’un any i mig de pandèmia de coronavirus. “Detectem que la gent torna a tenir ganes de sortir i mobilitzar-se”, va celebrar ahir en una entrevista a RAC1. En aquest sentit, va batejar d’antuvi la jornada com “la Diada de la represa”, tot i admetre que hi ha dos elements que poden actuar de motors desmobilitzadors: la mateixa pandèmia, malgrat que la cinquena onada vagi de baixa, i la falta d’un full de ruta o acord estratègic unitari per fer la independència.

Paluzie va recordar que en la darrera manifestació abans de la crisi la Guàrdia Urbana va xifrar en 600.000 els participants en la protesta i que “en aquell moment ja es va començar a notar el desencís amb els partits polítics i el fet que no hi hagi un horitzó a curt termini”.

Enguany es torna al model d’una manifestació clàssica –que circularà entre la plaça d’Urquinaona i el Parlament– després d’un 2020 amb una protesta descentralitzada. La setmana vinent l’ANC es reunirà amb Salut i Interior per acabar de dissenyar les mesures anti-Covid, que probablement implicaran que la gent s’organitzi per trams segons les comarques d’origen, per tal d’intentar evitar concentracions massives en un sol punt.

No hi ha xifres encara sobre la quantitat d’autocars que s’ompliran, però Paluzie va advertir que enguany aquest no serà un indicador gaire bo per preveure la magnitud de la mobilització, ja que molta gent evita utilitzar el transport col·lectiu per la pandèmia. L’organització no omplirà del tot els autocars per mantenir distàncies i recorda que probablement, un cop a Barcelona, si els vehicles privats no s’aparquen al centre, caldrà agafar igualment el metro o l’autobús per arribar a lloc.

Sobre la pròxima reunió de la taula de diàleg, prevista per a la setmana següent a la Diada, va advertir que hi ha el risc que es doni una falsa imatge de normalitat i que en paral·lel la repressió continuï. Però, al marge dels polítics, va admetre que la societat civil també té “deures”: activar la mobilització popular.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (29-VIII-2021)

180 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: