PALUZIE: ” PER EVITAR QUE EL REFERÈNDFUM NO ARRIBI FINS AL 2030 ENS HEM DE MOBILITZAR ARA “

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha dit en una entrevista a l’Ara que l’objectiu és que la manifestació de la Diada sigui un punt d’inflexió per reactivar la mobilització al carrer i reivindicar el mandat de l’1-O. “Per evitar que el referèndum no arribi fins al 2030 ens hem de mobilitzar ara”, ha deixat clar en referència a la previsió del president Pere Aragonès de celebrar un segon referèndum abans d’aquesta data. “No estem en la situació ideal, però ens hem de mobilitzar”, ha assegurat després de reiterar que confien en arribar als sis dígits i aplegar al voltant d’unes 100.000 persones.

Paluzie ha opinat que la desmobilització és fruit de la pandèmia i ha recordat que en el darrer any i mig no hi ha hagut cap manifestació massiva a Europa. “Per aquest motiu ens la plantegem com una represa de les mobilitzacions”, ha exposat, tot i admetre que la manca d’un full de ruta unitari desil·lusiona les bases independentistes. “El missatge que volem donar és que la independència ens la guanyarem nosaltres i va adreçada al Govern i al moviment popular”, ha afirmat. La màxim dirigent de l’entitat ha deixat clar que els processos d’independència “no són fàcils i que no es poden supeditar únicament a la política professional pel partidisme i les lluites electorals”. “Tots els actors independentistes s’han de reunir per traçar una estratègia unitària”, ha conclòs.

Pel que fa a la taula de diàleg, la líder de l’ANC ha apuntat que a l’Estat l’interessa fer veure que el conflicte es recondueix i ha afegit que pot “afeblir” l’independentisme. “De moment sembla un diàleg de sords perquè el Govern parlar d’amnistia i autodeterminació i el govern espanyol, no”. “El problema és que fem aquests dos anys que donem a la taula de diàleg perquè si no ens preparem seriosament és un problema”, ha afegit. També ha refusat que la UE s’hi involucri. “La UE no vol un referèndum perquè sap que el podem guanyar i cal tenir-ho en compte”, ha assenyalat. En la mateixa línia, ha dit que la concessió dels indults ha estat “una proposta intel·ligent de Pedro Sánchez per donar la imatge que el conflicte s’ha apaivagat”.

Sobre les declaracions de la seva antecessora, Carme Forcadell, que ha dit diferents vegades que el 2017 es va menystenir els contraris a la independència, Paluzie ho ha rebatut i ha afirmat que “els partits polítics contraris a a la independència no van tenir maduresa democràtica” i ha destacat que s’esperava “més dels comuns i del PSC que no van intentar guanyar democràticament a les urnes”.
Informa:ARA.CAT (10-IX-2021)

69 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: