PALUZIE: “PER LA DIADA, TOTHOM ALS BALCONS A LES 17.14 H “

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, ha fet una crida a sortir als balcons per la Diada coincidint amb les 17.14 hores. Ho ha confirmat en una entrevista a Aqu√≠, amb Josep Cun√≠, de la Ser Catalunya, i tamb√© confia a poder celebrar concentracions “de 200 a 300 persones en diversos pobles”. Malgrat que el format majoritari estar√† condicionat a la situaci√≥ actual i l’increment de positius per coronavirus, Paluzie insisteix: “A la immensa majoria de la gent la convocarem als balcons”.


Inscripció prèvia

Pel que fa a les manifestacions als espais p√ļblics, la novetat √©s que es faran per inscripci√≥ pr√®via i limitant molt la gent als carrers: “No estem cridant als milions de persones, ser√† una part molt petita”. Algunes d’aquestes concentracions considerades com a “no multitudin√†ries” ha avan√ßat que seran les seg√ľents: 200 a Salt, 225 a Figueres, 200 a la Pla√ßa Letamendi de Barcelona i una desena m√©s a la capital catalana. Aquesta part es far√† a trav√©s de l’habilitaci√≥ d’una p√†gina web per fer les inscripcions i els voluntaris dibuixaran els punts al terra d’on han de col¬∑locar-se les persones. Una altra opci√≥ ser√† asseguts en cadires. L’ANC tamb√© assegura que tot s’est√† coordinant amb Protecci√≥ Civil i confia en “la responsabilitat de la gent”. L’objectiu √©s garantir la salut p√ļblica per√≤ tamb√© “el dret a la manifestaci√≥”, segons Paluzie.

Els esdeveniments han canviat en q√ľesti√≥ de poques setmanes. El mateix president del Col¬∑legi de Metges de Barcelona, Jaume Padr√≥s, ha demanat directament a Paluzie que “per salut p√ļblica s’ha de replantejar absolutament tot, tamb√© les concentracions i les aglomeracions”. I ha afegit: “No ho diria amb aquesta contund√®ncia, per√≤ el que es podia plantejar fa un mes ara s’ha de revisar tot des de la perspectiva m√®dica”.

L’ANC assegura que adaptar√† el format de l’11 de setembre a all√≤ que marqui el Govern catal√†. Precisament, en una entrevista paral¬∑lela a TV3, el president Quim Torra assegurava que confia en el criteri de l’Assemblea i que la situaci√≥ “canviant i variable” que marquen els rebrots de la Covid-19 “condicionen qualsevol manifestaci√≥”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (31-8-2020)

142 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: