PALUZIE: “RESISTIR SENSE VIOL√ąNCIA I DEFENSAR LA DUI “

“Ens hem de preparar cap a un escenari de resist√®ncia no violenta que defensi la declaraci√≥ d’independ√®ncia”. Aquest ser√† un dels objectius del nou secretariat de l’Assemblea, segons ha anunciat en roda de premsa aquest dissabte la reescollida presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie.

Paluzie ha fixat aquest escenari per despr√©s d’assolir el que ser√† el primer objectiu de l’entitat a partir d’ara: que l’independentisme superi el 50% dels vots en les eleccions al Parlament. Tanmateix, la l√≠der de l’ANC ha advertit que “sense un Parlament que la declari i un Govern que es declari autoritat de la Rep√ļblica naixent aix√≤ no √©s possible”.

En aquest sentit ha explicat que el nou secretariat t√© la voluntat de continuar pressionant els partits independentistes a trav√©s d’una “major fiscalitzaci√≥” i no donant suport a les formacions que no apostin per la via unilateral. “No ens deixarem utilitzar pels partits. Els c√†rrecs elegits tenen independ√®ncia total” de les formacions, ha advertit.

Per exercir aquesta for√ßa, Paluzie ha volgut dissipar qualsevol dubte sobre la cohesi√≥ interna de l’entitat despr√©s que Montse Soler, af√≠ a Canadell, es postul√©s com a alternativa. “Els resultats evidencien que el secretariat surt amb for√ßa i sense divisions”, ha afirmat.

Retornar la confiança a la base

La l√≠der de l’ANC ha posat especial √®mfasi amb qu√® l’organitzaci√≥ vol “retornar la confian√ßa a una base que la necessita”. En un context en qu√® la crisi del coronavirus ha saturat l’agenda pol√≠tica, social i econ√≤mica, i JxCat i ERC estan en plena guerra preelectoral, Paluzie ha assegurat que el secretariat vol “tornar a posar al centre la independ√®ncia”.

“Com ja va passar a la crisi del 2008, el que est√† passant ara ens dona bons arguments per explicar que la independ√®ncia √©s l’√ļnica eina que tenim per sortir-nos-en”, ha justificat, i s’ha mostrat molt esc√®ptica amb la taula de di√†leg entre governs, tot i que ha matisat que “el nou secretariat haur√† de fixar el seu posicionament respecte les noves reunions”.

Tasques a fer

Paluzie tamb√© ha exposat les diferents tasques que dur√† a terme el nou secretariat per assolir els seus objectius. M√©s enll√† de l’esmentada pressi√≥ als partits, la presidenta ha insistit en “l’acci√≥ exterior i la internacionalitzaci√≥ del proc√©s”. “Tenim unes delegacions exteriors que s√≥n com un ex√®rcit de diplom√†tics voluntaris”, ha reivindicat.

A m√©s, tamb√© ha comentat que l’entitat continuar√† amb les diferents campanyes d’Eines de Pa√≠s, que fa poc m√©s d’un any ja es va fer amb el poder de la Cambra de Barcelona, la qual lidera l’empresari independentista Joan Canadell. Aix√≠ doncs ha fixat com a objectiu altres cambres de comer√ß, sindicats i “altres entitats”.

L’economista ha explicat que aquestes campanyes tenen per objectiu “evitar que es repeteixi la fotografia de la tardor del 2017 en qu√® degans de diferents col¬∑legis professionals intentaven for√ßar que el Parlament atur√©s el proc√©s”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (21-6-2020)

178 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: