D’altra banda, la presidenta de l’ANC ha detallat que el darrer full de ruta de l’entitat, aprovat al maig, no fixa un termini per reprendre la via unilateral i reclama als partits que, per prosseguir-hi, se superin¬†el 50% dels vots independentistes a les eleccions catalanes. En aquest sentit, ha asseverat que la via unilateral √©s “complexa” i que cal estar “m√©s refor√ßats” i amb m√©s legitimaci√≥ en termes de vots.

Paluzie ha explicat que l’ANC aposta per preparar-se per la via unilateral, ja que l’Estat no reconeix Catalunya com un subjecte pol√≠tic i tampoc el dret d’autodeterminaci√≥. Aix√≠, el full de ruta apunta que cal “compensar les febleses” de l’1-O i acumular forces per reprendre aquesta via.

La presidenta de l’Assemblea ha adm√®s que¬†ara hi ha “disparitat”¬†dins del moviment independentista, per√≤ que tamb√© ha estat present en altres ocasions, com el 2012 o 2013. Per aix√≤, ha insistit en fer una crida a la unitat “davant la previsible condemna dels dirigents pol√≠tics i entitats” que serveixi per “reprendre el cam√≠ cap a la independ√®ncia i tornar a posar al centre l’objectiu”.

Paluzie, que ha rebutjat que l’ANC es pugui convertir en un partit pol√≠tic i que tampoc ho permeten els estatuts, tamb√© ha descartat que les¬†apostes “m√©s moderades”¬†dins de l’independentisme no es limiten al paper dels republicans al Congr√©s, sin√≥ que “estan repartides a tots els partits pol√≠tics”.

Informa:ELNACIONAL.CAT (9-8-2019)