PARÍS HAURIA IMPEDIT UN VERMUT A LA SOTSPREFECTURA DE PRADA PER SI HI ASSISTIA PUIGDEMONT

(QUICO SALLÉS )

Evitar que un edifici del poder de l’Eliseu sigui un escenari pel president de l’exili Carles Puigdemont. Aquest va ser el motiu pel que es va suspendre el vermut que cada any ofereix la vila de Prada al rectorat i la comunitat de la Universitat Catalana d’Estiu. Segons ha explicat aquest migdia l’activista i ànima de la UCE Ramon Gual, en la cerimònia de lliurament del premi Canigó a l’alcalde de la població, Yves Delcor, París va impedir que se celebrés la recepció a la seu de la Sotsprefectura de Prada, que depèn directament de la Prefectura de Perpinyà. De fet, el Prefecte és el màxim òrgan de representació del poder de la República a la Catalunya Nord.

Gual ha detallat que s’havia acordat celebrar el tradicional vermut de recepció després de la inauguració de la nova edició de la Universitat Catalana d’Estiu al pati de la sotsprefectura, just a tocar del cinema Lido, on s’inaugurava. El sostprefecte, l’ajuntament i la UCE ho tenien tot preparat. “Però de París, a través de la Prefectura de Perpinyà, va prohibir fer-ho per si Puigdemont assistia al vermut”, ha retret Gual davant la mirada impertèrrita de l’alcalde.

De fet, no és la primera vegada que Puigdemont és protagonista de l’edició d’enguany de la Universitat. El mateix dia de la inauguració, aquest passat dilluns, tres gendarmes es van presentar a la seu acadèmica, a l’alberg de Vall Roc, a preguntar si el president exiliat assistiria a la Universitat. Fa tres edicions que la policia mostra neguit per la possible (o programada) visita de Puigdemont a la UCE. Finalment, el vermut es va celebrar a la sala Pessebre de la localitat.
Informa:ELMON.CAT (18-VIII-2021)

136 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: