PAS EN FALS DE L’ANC : MENYS VOTACIONS I MANIFESTACIONS I M√ČS OCUPAR EL CARRER ( RAMON SERRA )

(   RAMON SERRA, editor   )

 

Escoltar l’audio aqu√≠¬† …

L’independentisme institucional, el dels partits pol√≠tics nom√©s t√© un full de ruta: no tenir-ne cap. La situaci√≥ √©s comprensible perqu√® molts dels seus caps s√≥n a la pres√≥ o a l’exili. Per√≤ aix√≤ no hauria de servir per abaixar-se els pantalons cada dos per tres. ERC i JxCAT volen una independ√®ncia ” ad calendas” o sigui pr√†cticament mai.

En aquestes, la societat civil hi hauria de donar un cop d’empenta. La for√ßa sobretot de l’ANC √©s incre√Įble. Sense ella no s’hauria avan√ßat. D’aqu√≠ ve que he esperat amb atenci√≥ els resultats de l’assemblea que s’ha celebrat a Tarragona. I la meva impressi√≥ √©s que tamb√© ha perdut el nord amb unes resolucions desafortunades.

Comencem per la resoluci√≥ sobre la necessitat d’una nova declaraci√≥ d’independ√®ncia a c√†rrec del Parlament o de la Junta de C√†rrecs Electes. Ja tenim la declaraci√≥ d’independ√®ncia feta i, per tant, no en necessitem pas una altra, un duplicat. Aix√≤ seria invalidar el que s’ha fet fins ara. El que cal no √©s una nova declaraci√≥ sin√≥ una proclamaci√≥ efectiva, que √©s molt diferent.

L’assemblea ens proposa tamb√© fer unes eleccions despr√©s de la sent√®ncia del judici i en cas d’assolir m√©s del 50% dels vots fer una DUI, proclamar la¬† Rep√ļblica sempre en comuni√≥ entre el Parlament, Govern i la mobilitzaci√≥ popular. Una altra bestiesa. N’estim tips de tantes eleccions. Catalunya deu ser un dels pa√Įsos del m√≥n amb m√©s ocasions de votar. I¬† fins i tot un altre refer√®ndum—excepci√≥ feta que fos avalat per la Uni√≥ Europea, circumst√†ncia gaireb√© impossible a hores d’ara– significaria tamb√© que ja no ens importa els resultats de l’1-O.

Espanya prohibiria aquesta DUI (Declaraci√≥ Unilateral d’Independ√®ncia) de totes totes i amb m√©s viol√®ncia, segurament m√©s que mai i tal vegada potinejaria les eleccions. Iceta i els seus companys s√≠ que volen noves eleccions, perqu√® volen tenir bons resultats i deixatar l’independentisme.¬† I dubto molt que es pogu√©s publicar el¬† al DOG i menys arriar la bandera espanyola. Totes aquestes propostes serien avortades r√†pidament per Espanya. S’acostaria una nova carniceria. En el millor dels casos unes quantes persones m√©s a les presons, als escorxadors espanyols.

D’altra banda, cal insistir un cop m√©s en la demag√≤gia de les xifres, segons la qual l’independentisme no passa del 48%. Expliquem-ho un cop m√©s: en els refer√®ndums els vots en blanc, els nuls no es comptabilitzen i, per tant, en les darreres eleccions “auton√≤miques” v√†rem guanyar per 4,46% de difer√®ncia segons que han assenyalat estudis de professors universitaris . A m√©s, hi van votar molt partidets que no poden incloure’s en el vot espanyolista. Quin mal ens fa aquests analfabetisme sobre les lectures dels vots!

Companys de l’ANC– dic companys i no tamb√© companyes perqu√® aix√≤ gaireb√© √©s una aberraci√≥ ling√ľ√≠stica–nom√©s hi ha una soluci√≥: ocupar i defensar el territori, els punts neur√†lgics de poder. Em sembla que Jordi Graupera √©s l’√ļnic candidat a l’Ajuntament de Barcelona que ho t√© clar–Res de noves eleccions ni refer√®ndums. Ja hem votat prou i massa¬† i ho hem fet tot. No cal posar-nos aprova cada dos per tres. hem d’anar de vict√≥ria en vict√≤ria a les urnes fins a la derrota final? Ostres,tu! Voleu que la gent voti cada dos per tres i que se’n cansi i finalment guanyin els espanyolistes o gaireb√©?

En lloc d’esperar la sent√®ncia de Llarena, l’11-S teniu la gran oportunitat: treure un mili√≥ de persones al carrer que ocupin els ports, aeroports, fronteres, autopistes, televisions, edifcis p√ļblics…Ning√ļ no ens dir√† si volem la independ√®ncia si nom√©s la proclamem i no la defensem. Prou de demagogies o de portar m√©s gent a l’escorxador.

Nom√©s a partir d’aquesta premisa podrem exigir al Parlament i/o al Govern que faci el pas definitiu. Oi que no espereu pas que el Mossos facin aquesta tasca? Doncs, aix√≤: prepareu b√© la t√†ctica per guanyar del partit definitiu i no per perdre amb una altra pallissa.

526 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: